Şehirleşmenin gelişmesiyle merkezde kalan ve Düzce’nin girişinde kötü bir görüntü oluşturan Eski Sanayi Çarşısı’nın Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasında kalan yeni alana taşınması ve mevcut alanın da kentsel dönüşüm ile cazibe merkezi haline getirilmesi projesinin ilk adımı atıldı. Düzce’nin gelişiminde önemli rol oynayacak Eski Sanayi Çarşısı Dönüşüm Projesi kapsamındaki uzlaşma ofisinin sanayi sitesindeki açılış törenine Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TSO Başkanı Tuncay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, belediye meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları ve STK başkanları katıldı.

ESNAF VE MÜLK SAHİPLERİ MUTLU OLACAK

Kentin içinde kalması ve kent merkezinin daha yaşanabilir hale getirilmesi için başlatılacak olan kentsel dönüşüm projesi öncesinde esnaf ve mülk sahipleri ile uzlaşı sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Özlü, “Uzlaşma ofisindeki arkadaşlarımız esnaf ve mülk sahipleriyle tek tek görüşecek. Dükkan, rezidans veya nakit olmak üzere üç seçenekten birini esnaflarımız belirleyecek. Uzlaşı sağlanmasının ardından Viaport, Cadde 54, İstinye Park gibi açık AVM ve rezidans konutları buraya inşa edilecek. Yani burası yeni yatırımın şekilleneceği bir ofis olacak. Belediye olarak buradaki kazancımız ise Düzce’mize güzel bir eser bırakacağız ve esnaf ile mülk sahiplerimiz bu çalışmadan karlı ve memnun çıkacak.” ifadelerinde bulundu.

Uzlaşma Ofisi Koordinatörü Tunahan İlgün de ofisin amacı ve işleyiş süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Atay ve Başkan Özlü ile beraberindeki heyet, daha sonra uzlaşma ofisini gezdikten sonra işyerlerinde ziyaret ettikleri sanayi esnafı ile sohbet etti.

Öte yandan uzlaşma ofisinde 482 hak sahibi ve 262 dükkânın mülk sahibi ile uzmanlardan oluşturulan ekip arasında görüşmeler gerçekleştirilecek.