Ağır Şizofreni teşhisi konulan ve Darıcı köyü Müezzin Sokak'ta bulunan virane evde son derece sağliksız koşullar altında yaşarken, haberimiz üzerine Düzce Valiliği tarafından sahip çıkılarak bakımları üstlenilen Hüseyin ve Murat Yüksel kardeşlerin tedavisi Bolu'da bulunan İzzet Baysal Akıl, Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi'nde sürdürülecek.

 Bolu'da bulunan 2 Devlet Hastanesinin verimli olarak kullanılamadığı gerekçesi ile Sağlık Bakanlığı'nın  İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesinin ismini değiştirip "Akıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi" olarak hizmete açmaya hazırlandığı, hastanenin .bu  uzmanlık branşında faaliyete başladığı dile getirilerken, Düzceli kardeşlerin de  Bakırköy'deki örneği ile eş hizmet kapasitesine sahip bu  hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, Darıcı Köyü Müezzin Sokak'ta bulunan virane evin tamir ve bakımı da gerçekleştirilerek içinde yaşanabilir bir hale getirilecek. Gençlerin sürekli bakımının sağlanması için ise maaşı sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından karşılanacak bir bakıcı aranıyor.

Gençlerin tedavisinin tamamlanmasının ardından eşyaları da yenilenecek olan eve yeniden yerleştirilecekler.