Düzce Üniversitesi bünyesinde bulunan Gençlik Platformu tarafından öğrencilere "Sizce Kampüse Ulaşım Yeterli mi?" sorusunu yöneltildi. Öğrencilerden oy değil yorum yazılması istendi. Değişik ve ilginç yorumların ön plana çıktığı ankette genellikle köy otobüslerinin kampüslere gidip gelmesinin sorun yarattığı düşüncesine hakim kalanların çoğunlukta olduğu gözlemlenirken, servislerin yetersiz kaldığını ifade edenler de oldu.

İşte öğrencilerin yapılan anketin altına yazdıkları bazı yorumlar;

"Köyün araçları çok sorunlu. Bu soruna bizde yanıt istiyoruz. Ama o köy arabaları bir kaç servis fazla yaparlarsa yolda kalacağız."

"Yeni gelen belediye otobüsleri olsun köyün araçları olsun normal zamandada çok sorunları bulunuyor. Ben artık tıkış pıkış gitmek istemiyorum, biz insanız, 20 dakika havasız kalıyoruz. Artık düzeltmeliler bunu, servislerle bir yere gitmek çıldırtıyor adamı."

"Kesinlikle yetersiz. Ben kalıcı konutlarda kalıyorum. Araba saatleri çok fazla aralıklı. Ayrıca çok dolu oluyor. Bu sorunların çözümü için Düzce Belediyesi'nin haricinde Konuralp Belediyesi'nin otobüsleri de yerleşkeye girmesi gerekiyor."

"Bir kere yurt kampüslerin bulunduğu yere taşındıktan sonra kampüslerde bir çok kişi orada yaşıyor. Bu sorunların artık çözülmesi gerekiyor. Mağduriyetler çok. Ben geçen sene 15 tatilden döndüğümde karın altında kampüse ulaşabilmek için 2 saat araç beklediğimi hatırlıyorum. Araçlar saat başı kalkıyor. Orada yaşanlar insan değimi de saat başı araç kaldırılıyor."

"Kampüse ulaşım çok kötü. Geçen gün yurda kayıt yaptırmak için beçi minübüslerini tam 45 dakika bekledim. Bu sorun umarım en kısa zamanda hallolur."

"Ulaşım öncesinde bir yol sorunu var dolan dolan dolan. Nereye kadar bıktık artık. Sorunlarımızı çözmeleri gerekiyor. Yolda ulaşımda yetersiz."

Haber; R. BAL