Düzce Belediyesi'nin D100 Karayolu üzerinde Çoban Kavşağı'nda yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yapma hazırlıklarına başladığı alt geçit projesinin Türkiye'de bir örneğinin olmadığı bildirildi.

Bu tarz bir çalışmanın tek örneğinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Dubai Kentinde olduğu belirtilirken, projenin toplam maliyetinin 7,5 Milyon YTL olduğu, bu maliyetinin yaklaşık 5 ila 5,5 Milyon YTL'lik bölümünün İller Bankası'ndan kredi olarak alınacağı öğrenildi. Geriye kalan 2-2,5 Milyon YTL ise Düzce Belediyesi'nin öz kaynaklarından karşılanacak.

Bu arada Karayolları'nın da alt geçit projesini onayladığı ve kredinin gelmesi ile projeye başlamak için herhangi bir engelin kalmadığı öğrenildi.

Bilindiği gibi proje kapsamında D100 karayolu üzerinde yapılacak olan alt geçit, karayolunun çoban'a 100 metre mesafe kala alçaltılması ile başlayacak. D 100 karayolu, Çoban'da Atatürk Bulvarı ve D 655 karayollarının birleştiği noktanın altından geçecek. Alt geçit çalışmasının yapılacağı bölgede, karayolu şeritleri üçerli hale getirilecek.