Önümüzdeki aylarda yapımına devam edilmesi beklenen ve büyük bir öneme sahip olan Düzce ile Gölyaka arasındaki duble yol konusunda geçen hafta içinde ihale yapılması bekleniyordu. Düzce Valiliği tarafından çarşamba günü yapılan ihale de gereken koşullar sağlanamadığı için ihalenin gerekli şartlar oluşturulana kadar ertelendiği ve yeni ihalenin pazartesi günü yapılacağı öğrenildi.

Yapılacak ihale sonucunda ihaleyi alacak firmanın yol üzerinde bir an önce çalışmalarına başlaması beklenirken özellikle yağmurlu havalarda yaşanan kazalar da yolun bir an önce yapılıp tamamlanması gerektiğini ortaya koyuyor. Bundan önceki ihaleyi alan firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle duble yolda çalışmalarını durdurduğu bilinirken yeni ihaleyle birlikte ihaleyi alacak firmanın bu tür sorunlar yaşamaması bekleniyor.

Diğer taraftan hava koşullarının elverişsiz olduğu da bilinirken yol üzerindeki çalışmaların aksayabileceği ve hemen başlamayabileceği de alınan bilgiler arasında yer alıyor. Yapılacak çalışmaların daha önce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel'in de söylediği gibi 2010 yılı ekim ayında tam olarak tamamlanması bekleniyor.