Geçtiğimiz günlerde Vali Bülent Kılınç'ın da çalışmaların başlatılacağını söylediği Düzce ile Gümüşova arasındaki duble yol ve Düzce Yenikent arasında bir bölümü kalan bağlantı yolu ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel açıklamalarda bulundu.

Üstünel, “Bağlantı Yolu'nun kanaldan sonraki bir şeriti kaldı. Onun dışında yolun Kervan mevkiinde ışıklandırma ve işaretlendirme çalışmaları yapılacak. Bu sezon ölü sezon olması nedeniyle bu çalışmaların yapılması için havaların düzelmesini bekliyoruz. Havaların düzelmesiyle birlikte bu yoldaki kalan çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Duble yol için de gelişmeler var.”

Düzce ile Gümüşova arasında yapılmayı bekleyen duble yol konusuna da değinen Üstünel, “Sayın Valimizin de dediği gibi duble yolun ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu yolun çalışmalarına da kısa süre içerisinde başlayacağız. Özellikle ilk etap çalışmaları yani yaklaşık 5 kilometrelik alanda çalışmalar yapılacak. Büyük Melen Köprüsü ile Sakarya arasında bulunan bölümdeki çalışmalar da gerekli şartlar oluştuktan sonra ele alınacak. Tabi birde bu yol üzerinde sanatsal yani su kanallarıyla ilgli çalışmalar olacak. Bunlarda ikinci etap çalışmaları olarak ele alınacak.” ifadelerini kullandı.

“İlk etap çalışmalarını 2010 yılının ekim ayında bitirmeyi düşünüyoruz.”

Yapılacak çalışmaların gerekli şartlar oluştuğu takdirde ne zaman bitirileceğini de açıklayan Üstünel, “Yaptığımız duble yol çalışmalarının ilk etabını 2010 yılının ekim ayında bitirmeyi düşünüyoruz. Ondan sonra da diğer çalışmalar yapılacak. Bir aksilik çıkmaması halinde söylediğimiz tarihte belirttiğim çalışmalar bitmiş olacak.” dedi,