Aralarında Vali Bülent Kılınç'ın da bulunduğu 81 il Valisi ve İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri geçen hafta perşembe günü Ankara da biraraya gelmişti. Emniyet, asayiş, köydes, beldes, bölünmüş yol ve diğer yatırımların görüşüldüğü Valiler Toplantısı 2 gün sürerken toplantı sonrasında bugün açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, toplantı da Düzce içinde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

“Duble yol için çalışma başlatılacak.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı toplantı İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda yapılırken 2008 yılının değerlendirildiği toplantı da Vali Kılınç, Düzce ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek Düzce'nin sorunlarının çözümünde müjdeli haberlerle Düzce'ye döndüğünü ifade etti.

Vali Kılınç, duble yollar konusunda gerekli Bakanlıklarla görüştüklerini dile getirerek, “Şu an yapılmayı bekleyen 18 kilometrelik duble yol var. Düzce ile Hendek arasındaki bu duble yolun bu yıl en az 10 kilometrelik kesimini tamamlayacağımızı söyleyebiliriz. Bu konuda Bakanlıklarla görüşmelerde bulunduk. Bu yıl bu konuyu çözmek için çalışmalarımıza başlayacağız. Yolun kalan kesimiyle ilgili ihaleyi de 10-15 gün içinde yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“MOBESE de bu yıl çözülecek.”

Özellikle 2008 yılında Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman'ın da Düzce Merkezi gezerek MOBESE sisteminin nerelere konulacağı konusunda incelemelerde bulunduğu bilinirken Vali Bülent Kılınç bu konuyla ilgili de görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Kılınç, “MOBESE'ler konusunda da görüşmeler yaptık. Bu konuyu da bu yıl çözüme kavuşturacağız. İl Özel İdaresi'ne bu konuyla ilgili 200 bin TL ödenek aktarılacak. Geriye kalan kısmını da Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası gibi yerlerden karşılayarak MOBESE konusunu bu yıl içinde çözeceğiz. Bu konuyla ilgili ihale de önümüzdeki günlerde yapılacak.” şeklinde konuştu.

Vali Kılınç, Düzce'nin diğer sorunlarının da görüşüldüğünü belirterek bu sorunlar konusunda gelişmelerin bu yıl içinde yaşanacağını sözlerine ekledi.