16 ekim 1945 tarihinde birleşmiş milletler nezdinde gıda ve tarım örgütü kuruldu. Bu tarih aynı zamanda Dünya'da gıda günü olarak kutlanıyor. Bu tarih 1982 yılından itibarende ülkemizde kutlanıyor. Dünya gıda günün nedeniyle açıklamalar da bulunan Tarım İl müdürlüğü kontrol şube müdürü Osman Yavuz, Düzce'lilerin gıda alımların da dikkatli olmaları gerektiğini, öncelikli olarak Tarım ve Köy işleri Bakanlığının üretim konusunda verdiği izne bakmaları gerektiğini belirtti.

Son kullanım tarihini mutlaka dikkate almalarını, raf ömrü kısa olan ürünlerin alınmaması gerektiği konusunda uyaran Yavuz, özellikle et ve tavuk gibi buzdolabında yada soğutucularda olması gereken mamullerin eve gitme aşamasına gelindiğinde alınması gerektiğini, bu tür ürünlerin alınarak özellikle sıcak havalarda elde dolaştırılmamasını söyledi.

Yavuz,Yaptıkları gıda denetimleri ile ilgili olarakta bölgemizde 17 gıda kontrolörü bulunduğunu,kontrollerin günün her saatinde yapılabildiğini belirterek ,aldıkları mamullerden şikayetçi olanlarında İl Müdürlüğünün Kontrol Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini söyledi.