Bu yıl, bütün Dünyanın gözleri önünde FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan ve tarihin en hain darbe girişimleri arasına adını yazdıran 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 6’ncı yıl dönümü.

Savaş Uçakları, tanklar ve ağır silahlara karşı Türk Milletinin silahsız ve savunmasız bir şekilde tarih kitaplarına konu olacak şerefli direnişiyle Dünyaya verdiği dersin yıl dönümü, bütün yurtta olduğu gibi her yıl Düzce’de de coşkuyla kutlanıyor.

Konuya ilişkin Düzceli vatandaşların ne hissettiğini ve ne düşündüğünü merak eden Öncü Haber Ekibi sokağa inerek halkın nabzını tuttu.

Kimi tarihin en önemli olaylarından biri olarak nitelerken, kimi ise tarihte birçok örnekle; böyle bir kalkışmaya girişenlerin başına neler geleceği açık bir şekilde bellidir yorumunda bulundu.

İşte Düzceli vatandaşların gözünden 15 Temmuz…

Ömer Faruk Canpolat: “O geceyi hatırlıyorum. Selalar hiç susmadı sabaha kadar. Çok kötü bir geceydi, Allah bir daha yaşatmasın.”

“Birlik ve Beraberliğimiz olduğu müddetçe bizi kimse yıkamaz!”

Erdal Demir; Allah böyle bir acıyı bir daha bize yaşatmasın. Şöyle söyleyeyim; bu Türk milleti beraber olduğu müddetçe, arkasında da birlik beraberliğimiz olduğu müddetçe, Cenabı Allah’ın izniyle her türlü musibetin altından bir ve beraber olarak kalkarız. 6 sene önce o gece, evimizde bulunan çakımız, bıçağımız, silahımız ne varsa alıp Ankara’ya İstanbul’a gitmeyi planladık. Sabahlara kadar nöbet tuttuk. Askerimizi kullanarak o işleri yaptıranlara fırsat vermemek için. Biz Türk Milleti olarak her türlü bela ve musibete hazırız, gücü yeten varsa gelsin bizimle hesaplaşsın.

“Tarihte boyun bükmedik, yine bükmeyiz”

Allah’ın izniyle biz imanımızı, gücümüzü kuvvetimizi müddetçe, bir ve beraber olduğumuz müddetçe her türlü bela ve musibetten kurtuluruz ve üstesinden de geliriz.

Tekrar söylüyorum; Kim olursa olsun, gelsin Türk Milletinin kim olduğunu görsün…

Biz zamanında Çanakkale de Ankara da boyun bükmediysek yine bükmeyiz!”

“Eğer gerçekleşseydi Türkiye çok kötü olurdu”

Osman Üstünce; “Eğer 15 Temmuz gerçekleşseydi Türkiye’nin durumu çok kötü olurdu. Allah’a şükürler olsun vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız bu işi önlediler, memleketi feraha kavuşturdular. Ne diyeyim? İyi ki önlenmiş… “

Metin Yörükoğlu; “Devletimiz milletimiz el ele vererek bu işin üstesinden geldiler… Ne diyelim bizim milletimiz cefakâr. Bizim atalarımız da öyle; 1915 olsun, 60 olsun, 80 olsun… 15 Temmuz da öyle olmasına fırsat vermedik hamdolsun, bütün Dünya Türk Milletini tanıdı yani…”

“Allah o günleri bir daha yaşatmasın…”

Seyhan Kaynarpınar; Vallahi o gece biz de buradaydık, sokaklara döküldük… Allah’ım o günleri bir daha yaşatmasın, o işe kalkışanların da belasını versin. Memleketi yıkmak için ellerinden geleni yaptılar; meclisi bombaladılar, 40 tane Polisimizi aynı anda şehit ettiler. Ateş düştüğü yeri yakar, onların annelerinin ciğeri yandı… Neler olmadı? Memleket için çalışanlara Allah yardım etsin yıkmaya çalışanların da Allah belasını versin… Sizlerden de Allah razı olsun.