Bu başlık Öncü TV’de çıkınca yorumlarda ve birebir iletişimde çok eleştiri aldık.
Haber Merkezimizden Barış ve Özge Hanıma dahi izah edemedim.
1990’lı yıllarda Çeçenistan’da yapılan zulmü dünyaya izah ederken Avrasya feribotunda Düzceli Muhammed Tokcan vardı. Operasyon devletin bilgisi ve arkasında oyunu kuran kontrol eden Tilki Selim de Düzceli’ydi.

Dünya ve Türkiye gündemini alt Üst eden Papaz Brunson’un girişinde gelişmesinde de bir Düzceli yok dersek de haksızlık etmiş oluruz.
Şimdi gelelim Vuslat Platformu’nun Abant’taki etkinliğine.
“Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğinin Haritası” başlıklı konferansa.
Konferansı düzenleyen Düzceli düşünür Kanaat Önderi Hamza Cebeci.
Katılımcılara baktığımızda dünya ve ülkemiz üzerinde alanında uzman dünyayı, Düzce’yi okuyan akademisyenler.
28 Şubat sürecinde Erbakan Hoca’nın 30 yılda alamadığı “Başörtüsü Meselesini” 30 saniyede anlatan Merve Kavakçı’nın babası Şener Sancar oradaydı.
Türkiye Amerika’dan ve İsrail’den alınan insansız hava araçlarıyla terörle mücadele ederken çift taraflı istihbaratla yanıltılıp tek taraflı sabotajla bu araçların verilmediği günleri hatırlayalım.
O günlerde millet ve devlet sevdalısı bir genç yola çıkıp İHA’ları bugün de SİHA’ları üretmek için aylarını, günlerini verdi. Bugün dünyada İHA üreten altı ülkeden biri konuma getiren Cumhurbaşkanımızın damadı Selçuk Bayraktar da oradaydı.

Afrin’deki operasyonlardan Kuzey Irak’taki PKK Terör Örgütü’nün komuta kademesindeki hainlerinden elebaşları da bu SİHA’larla vurulmuştu.
Dünya ile rekabette 10 yıl önceki öngörü ile yola çıkan Bayraktar ve ekibi 21. yüzyılın sonunda savaş uçaklarının insansız olacağı öngörüsü ile dedelerinin gösterdiği hedefe gitmenin gerekliliğini anlattı.

Düzce Valimiz Dr. Zülkif Dağlı, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Belediye Başkanımız Dursun Ay ve Düzcemizin Kanaat Önderlerinden ANAP eski İl Başkanı Beşyüz diye bilinen Zekeriya Korkmaz da ordaydı.

Dünyayı dizayn eden güçler kimdir, nasıl ediyorlar bunları öğrendik.
Yüzyıllarca Dünyaya adalet sağlayan bu milletin bu yapılanmada, dizaynda neler yapması gerektiğini nerede durması gerektiğini anlattılar.
Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci ile bir kez daha iftihar ettik. Dava adamı gönül insanı Cebeci hemşerimiz yeni dünya düzeninde Türkiye’nin nerede olması gerektiğini eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman, eski Bakanlardan Osman Pepe ve alanında uzman derinliği olan isimleri buluşturmuş.
Kapıda yetişen tosundan öküz olmazmış derler.

Hani eskiden öküzlerimiz vardı. Öküzlerin hepsinin bir ismi olurdu. Çift sürerken, yük taşırken sakarından ala gözüne kadar isimlerini söyler, çayda, kahvede sohbeti olurdu.
Karamanın yanındaki sakar öküz ölür yerine başka öküz alırsak hemen isim koyardık. Ama yok kapıdaki tosun yerine geçince onun ismi tosun kalırdı. Onun için kapıdan yetişen tosundan öküz olmaz derlermiş.

Hamza Cebeci Düzce’den yetişmiş kendine vizyon edinmiş millet, ümmet derdiyle dertlenmiş bir kanaat önderi.
Kartepe Belediyesi’nin organizasyonunda bu sene 6’ncısı düzenlenen Abant Platformu’nun ülkemize, ümmetimize, dünya insanlığına hayırlara vesile olmasını dinliyoruz.
Şimdi dedik ya, “Düzceliler dünyayı dizayn ediyor” diye.

Millet ve ümmet derdi gelecek derdi olmayan bu söylemi anlamaz. Anlayamaz anlamamasını da çok görmemek lazım.
Devletin sahipleri bir de kahyaları vardır.

Dün devletin sahipleri ve kahyaları da ordaydı. Evdeki tosundan öküz olmaz demişler. Bu doğru. Doğru olan bir başka hakikat var ki, özsüz, yetim büyük davayı derdi olan ve sahibi olan anlar dinler kavrar.

Yolun bahtın açık olsun Hamza ağabey. Milli görüş davasının, devleti ebedi müddet derdinin öksüz yetim büyük davanın neferi. Seninle Düzceli olarak bir kez aha iftihar ettik. Bilene, hissedene, anlayana.