Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun yerel seçimler öncesinde seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet ile yaşıt olan Köy kanunun günümüz şartlarına cevap vermediğine değinen Aydın Dursun, bu nedenle zaman zaman yanlış anlaşılmalar yüzünden muhtarların, devlet ile halk arasında kaldığını söyledi.

Yerel Seçimlerde muhtarları seçecek olan vatandaşları uyaran Dursun, açıklamasında şu sözlerine yer verdi:

“ Muhtar çağdaş görünümü olan, köy ve mahallenin, halkın sorunlarını iyi bilen, eğitimin önemini bilen, günün şartlarına uyabilen, kimsesiz ve muhtaçlara el uzatan ve zaman ayırabilen kişi olmalıdır. Muhtar, muhtarlık makamını asla rant kapısı olarak görmemelidir.”

Aydın Dursun, muhtarların devlet adına vaat veremeyeceklerini de hatırlatarak, vatandaşları boş vaatlere kanmamaları konusunda uyardı. Vatandaşların muhtarlarını seçerken, köyünde ve mahallesinde itibar gören, sayılan, sevilen ve sözü dinlenen kişileri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Dursun, seçime katılacak olan muhtar adaylarının da dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu açıkladı.

Dursun, muhtar adaylarının uyması gereken kuralları ise şöyle sıraladı:

“Muhtarlar her siyasi partiye gönül veren, seçmenlerin oyları ile seçilirler. Dolayısıyla muhtar adayları hiçbir siyasi parti mensubu adayı gibi davranamaz. Muhtar yapacağı hizmetlerde ve vereceği kararlarda etki altında kalmamalı, ailesini mağdur etmemelidir. Vatandaş ihtiyaç duyduğunda ilk ulaşabildiği devlet kapısı muhtarlıklar, aile sırlarının dahi paylaşılabildiği ilk seçilmiş kişilerdir.”

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun son olarak, muhtar adayı olan ve olmak isteyenler için derneğin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.