Türkiye Cumhuriyeti’nin 81. İli Düzce 6. Valisini bekliyor. 1999 yılında vilayet olan Düzce ilinin ilk Valisi Fikret Güven Anavatan Partisi’nden Samsun Milletvekilliğine aday olduğu için Valilikten istifa edip Düzce’den ayrılmış ve seçimleri kaybettikten sonra merkez Valiliğine dönmüştü.
Güven’den boşalan Düzce Valiliği görevine merkez valilerinden Cengiz Bulut atanmış ve emekliliği geldiği için Düzce Valiliği’nden ayrılmıştı.
Düzce’nin üçüncü Valisi ise Halil Nimetoğlu oldu. Nimetoğlu görev yaptığı süre içinde halkla olan samimi diyalogları ile dikkat çekmiş ve o da CHP’den Düzce Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa ederek Düzce’den ayrılmıştı. Seçimlerde ismi birinci sraya koyulmayan Nimetoğlu siyasete de küstü ve tekrar merkez Valiliği görevine dönmüştü.
Nimetoğlu’nun ardından Düzce iline 4. Vali olarak Ercan Topaca atandı. Topaca disiplinli çalışmasıyla ön plana çıkmasına rağmen kısa sürelik Düzce Valiliği görevinden alınıp Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevine başladı ve Düzce yine Valisiz kaldı. Bir süre sonra Topaca’nın yerine Bülent Kılınç Düzce’nin 5. Valisi olarak göreve başladı. Kılınç, yaklaşık 2.5 yıllık görev süresinin ardından ani bir kararla merkez valiliğine alındı ve yerine Düzce eski Vali yardımcılarından Vasip Şahin ilimize 6. Vali olarak atandı. 1999 yılında depremler sonrasında il olan Düzce 10 yılda 6. Valisini karşılamaya hazırlanıyor. Düzce’de görev yapan 5 Validen ikisi Milletvekilliği için görevden ayrıldı ve bir daha Vali olarak atamaları yapılmadı. Bir tanesi emekli olup gitti, bir tanesi Valilikten genel müdürlük görevine gitti ve son valide merkeze alındı. Bu tabloya göre Düzce’de görev yapan hiçbir Vali başka bir ile Vali olarak atanamadılar. Sadece Ercan Topaca Genel Müdürlük görevine atandı ve son kararnameyle Kocaeli’ye Vali olarak ataması yapıldı. 10 yılda beş Valinin değiştiği 81. il Düzce şimdi 6. Valisinin göreve başlamasını bekliyor. Yeni Vali Vasip Şahin depremler sonrasında Düzce’de görev yaptığı için Düzce’nin içinde bulunduğu durumları gayet iyi biliyor ve Düzceliyi de tanıması kendisini için bir şans olarak değerlendiriliyor. Şahin’in Düzce’de başarılı çalışmalara imza atması ve uzun yıllar bu görevde kalması bekleniyor.

Haber; H. KAYA