Türkiye dün gece olağanüstü saatler yaşadı. Bir grup asker darbe girişiminde bulunduğu yönündeki haberler, Türkiye'nin pek çok ilinde vatandaşları sokağa döktü. Düzce’de vatandaşlar öncelikle AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak sloganlarla duruma tepki gösterdi.


Belediye ve cami hoparlöründen, ‘Düzce halkını milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara davet ediyoruz' anonsları yapıldı. İlçelerden de vatandaşlar otobüsler ve kendi araçlarıyla Düzce merkeze geldi. Gece 01.00'den sonra Anıtpark Meydanı'nda yüzlerce kişi toplandı. Bölgedeki camilerde sela okundu, ezan sesleri yükseldi.


Anıtpark’ta toplanan yüzlerce vatandaş, 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' sloganları atıldı. Sürücüler de araçlarıyla şehir turu atarak askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi. Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Bilal Güvenir ve İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz kriz masası oluşturdu. 

Düzce’de vatandaşlar kalabalıklar halinde sabaha kadar uyumadı. Vatandaşın nöbeti sadece meydanlarda değil, valilikte de devam etti.  Valilik önünde toplanan kalabalığa polis hopörlerinden seslenen Vali Ali Fidan, Düzce’de darbe teşebbüsüne en ufak girişim olmadığının altını çizdi.


“en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır”

Vali Fidan “Düzce’de en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır. Ben tüm kamu kurum arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki her şeyden önce demokrasisine sahip çıkan, iradesine sahip çıkan, hükümetine sahip çıkan, devletimizin bekasına sahip çıkan, her zaman devletine milletinin yanında olan ve hassasiyet gösteren tüm Düzceli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız sokaklara döküldüler. Kendi iradelerine sahip çıktılar. Milletimize, devletimize sahip çıktılar ve devletin yanında durdular. Onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, hükümetimiz görevinin başındadır. İlimiz açısından tüm kurum kuruluşlarımız görevinin başındadır.”dedi.

“Hainler gereken cezayı alacaktır”

“Hainler gereken cezayı alacaktır.” Diyen Vali Fidan, “ Allah milletimizi, devletimizi bu tür teşebbüslerden muaf etsin. Tekrardan milletimize geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAşKIR