Düzce Belediyesi'ndeki alacak krizi giderek büyüyor. Bir grup temizlik işçisinin "İkramiye ve mesailerimizi alamıyoruz" tepkisinden sonra Ulaştırma Müdürlüğü bünyesindeki personelinin de aynı dertten muzdarip olduğu ortaya çıktı. Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na gönderdikleri açıklamada, halk otobüsü şoförleri olarak haklarının yenildiğini belirten çalışanlar, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece bir bölüm değil tüm çalışanlar aynı durumu yaşıyor"
"Öncelikle belediye çalışanları ile yaşanan mağduriyeti dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz fakat sadece bir bölüm değil tüm çalışanlar aynı durumu yaşıyor. Özellikle otobüs şoförleri iki aylık mesaileri devletin vermiş olduğu 5 günlük tediye ikramiyeleri hala verilmemiş durumda. Ayrıca maaşlar düşürüldü bir şoförün maaşı 2200 TL'ye düştü 2800 TL maaş alıyorduk. Yaptığımız işin sorumluluğunu düşünürseniz 81 ili araştırın bu paraya çalışan halk otobüsü şöförü bulamazsınız. Hakkımızı yiyorlar, bu psikolojiyle çalışıyoruz."

"Kendileri ay sonu bize layık gördükleri maaşların 3 katını alıyor"
Düzce Belediyesi yönetiminin personelin sıkıntı ve mağduriyetlerine duyarsız kaldığını savunan çalışanlar, "Seçimden önce 1 kere gelip hal hatır sordular ondan sonra daha gelip sıkıntılarımızı soran yok ama bir otobüs kazası vs olayı olsa hemen şoförler günah keçisi ilan ediliyor. Belediye bu konuda çok duyarsız ama kendileri ay sonu bize layık gördükleri maaşların 3 katını alıyorlar. Bunları da dile getirirseniz çok seviniriz." ifadelerini kullandı.