Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen Yeni Tip (Covid - 19) salgını, Türkiye’de de can almaya devam ediyor. 80 ilde olduğu gibi Düzce’de de vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, yerel yönetimler de salgına karşı tedbirlerini en üst seviyede tutuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile risk altındaki 65 yaş ve üstü yaşlılar ile 20 yaş altındaki gençlere yönelik sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından, Düzce Belediyesi de bu yaş grubundakilere yönelik çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, özellikle sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerine hapsolan yaşlılara psikoteknik destek vermeye başladıklarını söyledi.

Gösterişli, “Biliyorsunuz; Düzce Valiliği koordinesinde bir vefa grubu kuruldu. Bu vefa grubunda, Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Düzce Belediyesi var. Düzce Belediyesi olarak bize burada bir rol verildi. Yaklaşık 15 gün evvel biz belediye olarak sahaya çıktık, AFAD da bu çalışmalara iştirak ettik. Orada 4 tane personelimiz ve araçlarımız var. Bizim ile ilgili olan kısımlarda, biz vatandaşlarımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Düzce’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızla iletişim kurabilmemiz adına, Düzce Belediyesi Merkez binasında ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz bünyesinde, 2 ayrı grup kurduk. Bizlerin bu vatandaşlarımızla iletişim kurmak, onların dertlerini dinlemek gibi bir sorumluluğumuz var. Biz, bu iletişim merkezlerinde yaşlılarımızın tüm taleplerini alıyoruz ve Vefa Çalışma Grubu adına oraya yönlendiriyoruz” dedi.

“20 YAŞ ALTINDAKİ GENÇLERİMİZE YÖNELİK PROJELERMİZ VAR”

“20 yaş altındaki kardeşlerimiz ile ilgili de projelerimiz var” diyen Gösterişli Bu projelerimizi de kısmet olursa önümüzde ki hafta açıklayacağız. Biz her konuda, 7 / 24 vatandaşlarımızın emrindeyiz” diye konuştu.