Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci toplantısı Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlığında yapıldı. Meclisin Haziran dönemi toplantılarının gündem ağırlığını imar planı değişiklikleri oluşturdu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile vatandaşlardan gelen 17 adet imar planı tadilat dosyalarının tamamı mecliste görüşüldü. İmar dosyaları içeriğine göre yapılaşma koşulları, yol düzenlemeleri ve tahsis değişikliklerine göre karara bağlandı. Mecliste ayrıca, belediye hizmet araçlarının kiralanması, ücret belirlenmesine ilişkin gündem maddeleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen görüşle kabul edildi. 

Temmuz ayında görüşülecek
Öte yandan MHP'li meclis üyeleri tarafından hazırlanarak Haziran ayı toplantılarına taşınan işyeri tabelalarındaki unvan ve isimlerde Türkçe’nin kullanılmasına yönelik önerge, meclisin Temmuz ayı toplantılarında görüşülecek. Meclisten vize çıkması halinde işyerleri tabelalarında Türk diline uygun tanımlar ve Türkçe karakterler kullanılmasını öngören önergede şu görüşlere yer verildi: “Tescilli markalar ile oda ve resmi kurumlarca bu yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihine kadar kayıt ve tescil edilmiş ticaret unvanları saklı kalmak üzere, bu yönetmelik kapsamına giren her türlü ilan, reklam ve tanıtım amacıyla konulan pano, levha, tabela, afiş ve benzerlerinde Türk dilinin, Türkçe sözcüklerin kullanılması zorunludur. Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ise Türk dilinin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanılamaz."

Erdoğan da belediyelere çağrı yapmıştı
Diğer taraftan 23 Mayıs'ta düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, spor salonlarında 'Arena' isminin kullanılmasına tepki göstermiş, belediyelere de Türkçe'nin tabelalarda kullanımına yönelik çağrıda bulunarak "Clup; bu benim değil ki. Bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda!" demişti.

C. ÜSTÜNER