Yapılan değişiklikle yerel seçimler öncesinde bazı köyler mahalle statüsüne kavuşmuştu. Düzce'de de bir çok bölge bu değişiklikle mahalle olmaya hak kazandı. Yeni mahalle olan yerlerde güvenlik açısından da değişiklikler geliyor. Yenikent başta olmak üzere Şıralık Mahallesi ve diğer mahalle olan bölgeler, Jandarma'nın değil İl Emniyet Müdürlüğü'nün ekipleri tarafından kontrol edilecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından karar değişikliğinin onaylandığı öğrenildi. Bu kapsamda 3 ay sonra bu bölgeler emniyet teşkilatı bünyesine katılacak. Jandarma ekipleri ise bu bölgeler dışındakı yerlerde çalışmalarına devam edecek.

Değişiklik kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine katılan yeni mahalleler için karakol kurma çalışmalarına da başlanacak. Yer çalışmalarına devam eden emniyet teşkilatı, yeni bölgelerde karakol kurmayı da amaçlıyor.

Diğer taraftan İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin emniyet bünyesine katılmasıyla birlikte yeterli olmayacağı da ifade ediliyor. Teşkilat bünyesinde personelin yeni gelen yükle birlikte yetersiz kalması halinde bu konuda da çalışmaların yapılması bekleniyor. Yani yeni gelen bölgelerle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki personel sayısında da artış olması gündemde. Emniyet teşkilatının yeni bölgelerde çalışmalara başlamasıyla birlikte bölgelerde ne gibi çalışmalar yapacağı da ilerleyen günlerde belli olacak. Özellikle Yenikent'te İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin hangi noktalarda görev yapacakları da yapılacak görüşmelerle birlikte ortaya çıkacak.