Düzce fındığı artık dünyaya açılıyor. Düzce Ticaret Borsası tarafından geliştirilen ve üyelerine dünya piyasasında kendilerine yer bulma imkanı sağlayacak olan “Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor” UR-GE projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Düzce fındığı dünyaya açılıyor
Uluslar arası rekabetçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yola çıkılan ve yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanan projeye ilişkin Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu şöyle konuştu:

“Karşılıklı birebir görüşme sağlanacak. Ülke ziyaretleri olacak. Bu projelerdeki ana kapsam rekabetçiliği geliştirme ve desteklemesinin yanında projeyi yapanlar çok bir masraf harcamıyor. Tamamen devlet destekli olmuş oluyor. 14 tane üyemiz var. Bunu sayı olarak da yükseltebiliriz ondan sonra üyelerimizle birlikte biraz seviyemizi yükseltiriz. Seviyemizin yükselmesi demek Düzce’mizin seviyesinin yükselmesi demek. Düzce’miz zaten fındık üretiminde ilk 5’in içinde. Anımsanacak bir şey değil. En kötü 4’üncü oluyoruz.”

Tanışıklığı bile bir başarı olarak kaydediyorum
“Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor” UR-GE projesi ile dışarıya açılmayı amaçladıklarını belirten Karslıoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Biz bu projelerle ve projedeki üyelerimizle alıcı ve satıcı ilişkilerini, tanıştırma iletişimlerini kurup tarafları bir araya getirme görevini üstleniyoruz aslında burada. Sonrası alan ile satan arasında. Hiç Bir şey olmasa bile tanışıklığı bile bir başarı olarak kaydediyorum ben. Çünkü biz buradan 10 firmayı birkaç ülkeye götürüp tanışıklık kurmak bir şey alıp satamasak bile en azından bu işle uğraşan kişilerin dışarıya açılmaları demek.”

Yabancı önce düzen ve istikrar istiyor
Karslıoğlu, fındık sanayicisinin istikrar istediğini belirten ve yabancının tabiat olaylarının sebep olduğu olumsuzluklara bile katlanamadığını belirtti.

Karslıoğlu, “Fındık sanayicisi yani yabancı önce düzen ve istikrar istiyor. İnsanların elinde olmadan tabiat şartlarından kaynaklanan olağanüstü durumları bile kabullenmek istemiyor. Fındık biliyorsunuz zaman zaman bazı olağan durumlarla karşılanıyor külleme hastalığı ya da don olayları gibi. Düzce’nin adının duyulmasından gurur duyarız ama bu düzeni kuracak bir mekanizmamız da yok elimizde.” dedi.


Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu son olarak Düzce Merkez ve Yığılca ilçesinde bu yıl bol ürün beklediklerini söyledi.