İsrail tarafından 10 gündür bombalanan Filistin halkına destek ve İsrail'in kanlı saldırılarını protesto etmek için Düzce tek yürek oldu.

 



Saldırılara sessiz kalmayan Düzce Halkı , İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce halkı, ncülüğünde Cedidiye Camisi'nin bahçesinde toplandı.

 




İsrail'in Gazze'ye hava harekatı yapmasını ve çoluk çocuk demeden sivilleri bombalamasını protesto etmek için bugün Cuma Namazı'nın ardından Cedidiye Camii'nin önünde gıyabi bir cenaze namazı kılındı.


Namaz öncesi konuşma yapan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin konuşma yaparak İsrail'in Gazze'ye yapmış olduğu saldırıyı kınadı ve İsrail'i işgal devleti olarak nitelendirdi.



Keskin, " Filistin topraklarına Siyonist işgalci tarafından Ramazan ayının beşinci günü başlatılan ve şiddetlenerek devam eden ağır hava bombardımanı sonucunda şehit sayısı 250'yi, yaralı sayısı ise bini geçmiştir. Neredeyse her Ramazan ayında Gazze'ye saldıran işgal devleti, işlediği cinayetler için küresel güçlerden tepki almak bir yana destek almaktadır. Başta ABD olmak üzere İngiltere ve Fransa işlenen cinayetleri işgal devletinin kendisini savunması olarak değerlendirmektedir" dedi.

 



İsrail Devleti'nin dini inancına göre de öldürmenin yasak olmasını dile getiren Keskin, kendi dinlerinin emirlerini de hiçe saydıklarını ifade etti. Keskin'in sözleri aralıklarla kesilerek sloganlar atıldı.



Keskin, " Karşımızda, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, Tevrat'ta ki "Öldürmeyeceksin" ayetini bile hiçe sayan aşağılık bir zihniyet vardır. Ninniler ile uyutulması gereken yavrularımız bugün dünyanın gözü önünde kurşunlar ile susturuluyorsa burada sözlenecek tek söz merhum Cemil Meriç'in diliyle "zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur" sözüdür" şeklinde konuştu.

 



Gıyabi cenaze namazına katılanların arasında Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar da vardı.Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından topluluk belediyenin önünden başlayarak Gaziantep Cadde'sinden beri Anıtpark'a kadar slogan atarak ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüş yaptı. 

 


Anıtpark'ta toplanan grup sloganlar atarak İsrail'e olan tepkilerini gösterdiler. Ardından küçük yaşlarda toplam 4 çocuk şiirler okudu ve ilahiler söyledi. 


Çocukların okuduğu şiirler ve ilahilerin ardından protesto sona erdi ve topluluk dağıldı.

 

Haber;E.Tınaz