2008 yılı boyunca yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda harcanan bütçe hakkında bilgi alış verişinde bulunmak için İl Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı da başkanlığı Vali Bülent Kılınç yaparken, toplantıya çok sayıda ilçe Belediye Başkanları ve Kaymakamları, Düzce genelindeki kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile kurul üyeleri katıldı. Toplantıda öncelikle KÖYDES çalışmaları, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün çalışmaları ve İl Milli Eğitim Müdürlğü'nün çalışmaları görüşüldü. Toplantıda konuşan İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel KÖYDES çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantı da 2008 yılı ikinci dönem itibariyle Düzce ili genelinde toplam olarak 201 proje bulunurken bu projelere 2 milyar 392 milyon 907 bin 570 YTL harcandığı tespit edildi. Önceki yıllardaki harcamada göz önünde bulundurulduğunda harcamalarda ciddi bir artış olduğu görülürken önceki yılların harcaması 1 milyar 865 milyon 172 bin 317 YTL olarak tespit edildi.

Düzenlenen toplantı da ikinci dönem itibariyle dönem sonu harcamasının ise 153 milyon 504 bin 963 YTL olduğu ifade edildi. Oluşan bütçenin yüzde 70 oranında nakdinin gerçekleştiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.