Geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılı, dünyada ve ülkemizde koronavirüs salgını ve beraberinde getirdiği ekonomik sıkıntılar, yasaklar ile kısıtlamaların yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Dünya genelinde insanlar, yeni yasaklar ve kısıtlamalar ile tanıştı. Yine dünya genelinde, milyonlarca insan hastalığın pençesinde boğuşurken, yüzbinlerce insan ise salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgını nedeniyle geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılı, pek çok insanın hafızalarında kötü bir yıl olarak kazındı. Düzce halkı ise, sayılı günlerin kaldığı 2021 yılından umutlu. Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzceliler, 2021 yılında sevdikleri ile birlikte yeniden kucaklaşacakları sağlıklı günlerde bir arada olmak istiyor.

İşte Düzce halkının 2021 yılından beklentileri:

“Tek temennim Korona salgınının ilacının bulunması”

Muhammet Yıldız: 2020 yılında aklımda kalan en büyük olay, Koronavirüs salgını. Salgın hastalık nedeniyle her yer kapandı, yasaklar ortaya çıktı, birçok insan virüse yakalandı. Bunun dışında İzmir’de deprem meydana geldi. Tahminim, COVİD-19 virüsü 2021 yılında da olacak. Ama biraz daha azalmasını umuyorum. İlacını bulurlarsa güzel olur. Zaten çalışmalar da sürdürüyorlar.

“2020 yılı salgın nedeniyle çok kötü bir yıl oldu”

Emirhan Yıldız: 2020 yılında aklımda kalanlar, deprem ve tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs kaldı. Zaten ailemde hastalığa yakalanmıştı, bizim için 2020 yılı çok kötü bir yıl oldu. Bu nedenle 2021 yılının daha güzel geçmesini umuyorum. Artık iyi haberler duymak istiyoruz.

“Artık normale dönmek istiyoruz”

Semanur Karduz: Elbette 2020 yılında hafızamda kalan koronavirüs salgını olacak. Çünkü tüm dünya bu salgın nedeniyle çok kötü bir yıl geçirdi. İnşallah bu virüs salgını 2021 yılında geçer, ama daha kötüsünün çıkacağı söyleniyor. Mutasyona uğramış. İnşallah o da biter de, normale döneriz. Tek isteğim, 2021 yılının sağlık ve huzur getirmesi.

“2021 yılında salgının bitmesini istiyorum”

Rabia Atılgan: 2020 yılı, koronavirüs salgını nedeniyle, çok kötü geçti. Tüm dünya, bu salgın hastalığın pençesinde boğuşuyor. Bunun dışında, hafızamda kalan Avusturalya’da çıkan orman yangınları. 2021 yılından, salgının bitmesini ve ülkemizin normale dönmesini bekliyorum.

“Şu hastalıktan bir an önce kurtulalım, başka bir şey istemiyorum”

Mehmet Aydın: 2020 yılının en büyük ve korkutucu olayı Covid-19. 2020 yılı genelde kısıtlama ve yasaklarla geçti. 2021 yılının hayırlısı olmasını diliyorum. Bir an önce şu hastalıktan kurtulalım, başka bir şey istemiyoruz.

“Umarım insanlık için 2021 yılı iyi olur”

Dilek Usta: 2020 yılından aklımda tek kalacak şey, Koronavirüs salgını. Bu nedenle 2020 yılında fazla bir şey yalamadık zaten. Şu an okul hayatımda yok, korona nedeniyle. 2020 yılında hafızamda kalan başka bir olay yaşamadım. 2021 yılından çok bir şey beklemiyorum, çünkü 2020 neyse, 2021 yılı da öyle başlayacak. Umarım insanlık için 2021 yılı iyi olur.

“2020 yılı hep sıkıntılı geçti”

İrfan Yıkın: 2020 yılı hep sıkıntılı geçti. Koronavirüs salgını nedeniyle, yasaklar ve kısıtlamalar getirildi. 2021 yılında inşallah bu hastalık geçer. Ben 2021 yılından huzur ve sağlık bekliyorum. Milletimizin yüzünün gülmesini istiyorum. Korona nedeniyle milletimiz çok zor günler geçiriyor. Herkesin işleri bozuk. Özellikle esnaflarımızın durumu çok kötü. Piyasalarda para dönmüyor, borçlar ödenemiyor. Her kez sıkıntıda.

“2021 yılından tek beklentim bütün dünyanın bu hastalıktan kurtulması”

Üzeyir Ünlü: Koronavirüs salgını, 2020 yılından aklımızda kalan tek şey olabilir. Çünkü bütün dünyayı etkisi altına alan bir salgın hastalık bu. 2021 yılından tek beklentim, bu hastalığın bütün dünyada geride kalması. Çünkü insanların en büyük derdi olarak görülüyor. Bu nedenle Koronavirüs salgınının bir şifasının bulunmasını istiyorum.

“2020 yılında insanlar hem sosyal, hem de ekonomik yönden büyük değişiklikler yaşadı”

Emre Kucur: 2020 yılında toplum olarak hepimizin aklında kalan Koronavirüs salgını oldu. Herkes evlere tıkıldı. Hiç beklemiyorduk böyle bir şeyi. Çünkü hiç kimsenin alışık olduğu bir durum değil. Yani toplum olarak ve dünya düzeni olarak büyük bir değişiklik oldu. Çünkü insanlar hem sosyal olarak, hem de ekonomik olarak çok fazla değişiklik yaşadı. Bu yüzden bu olay benim hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim. Aşının bulunması benim için güzel oldu. Umarım işe yararsa bu aşı, tekrar hayatımız yeniden düzene girecek ve insanlarda, eski yaşantılarına geri dönebilecek. 

HABER: Savaş ARI