Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü katıldığı “Kitabın Ortasından” programında çarpıcı açıklamalar yaptı.  Su cenneti olarak bilinen Düzce’de su fiyatlarının pahalılığından şikayet edenlere Özlü ’den yanıt geldi. Düzce’deki suyun Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki en ucuz su olduğunu belirten Dr. Faruk Özlü, programda gösterdiği belge ile çevre illerdeki su fiyatlarını kıyasladı.
 
Düzce halkının bölgedeki en ucuz suyu tükettiğini belirten Dr. Faruk Özlü şöyle konuştu: “Dedikodulardan biriside Düzce’de ki su fiyatları. Düzce’de su fiyatları toplamı 2.80 krş.  vergiler dahil.
Komşu illere baktığımızda:
Zonguldak 4,37 krş.
Sakarya 4.22 krş.
Bolu 4.80 krş.
İzmit 6.83 krş.
Karadeniz Ereğli 3.56 krş.
Pahalı su içiyoruz diyen bu dedikoducular yalan söylüyorlar. Bu bölgenin en ucuz suyu Düzce’dedir.”
 
“Düzce halkı su parası ödemeyi pek sevmiyor”
Eski su sayaçlarını değiştirmek istediklerini söyleyen Özlü şöyle konuştu: “Bu konuda bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah su sayaçlarını değiştirmek istiyoruz. Çünkü şuan ki sayaçlarımızın %45’i  on yılı geçmiş durumda. Bunların kalibrasyonu yok. Düzce’de su parası ödeme konusunda düzenli ödeme alışkanlığını olamayan bir kesim var. Bunu sayısı da %37 civarında. Bakın bu oran İstanbul ilinde %4  Düzce’de %37  yani Düzceliler su parası ödemeyi pek sevmiyorlar.”