Konuralp'in Dünya Turizm Destinasyon olması amacıyla önemli bir adım atıldı. Düzce Belediyesi ve Düzce İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'ndan hibe almaya hak kazanan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi" ile bölgenin turizmde parlaması hedefleniyor. Bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen projeye Akçakoca Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü, Dubrovnik Belediyesi ve Dubrovnik Kalkınma Ajansı iştirakçi olarak katılıyor.

YENİLİKÇİ TURİZM YÖNTEMİ

Tanınırlığı arttırma odaklı “Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor” Projesi'nde yenilikçi turizm yönetiminin sağlanması için eğitim, tanıtım, iletişim, fizibilite çalışması gibi faaliyetlerin de yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında zengin Osmanlı tarihini yansıtan havanın yaşatılması amacıyla kurulan Konuralp Bey Otağı Çadırı'nda gelecek nesillere geçmişin izleri taşınacak. Aynı zamanda gelen misafirlere Osmanlı mutfağı ile yerel yemekleri yansıtan lezzetler sunulacak otağda turistlere özel düzenlenecek kına-düğün gibi etkinliklerin hayata geçirilmesi sağlanacak. 24 ay sürecek olup projenin bütçesi ise 786 bin 420 TL olacak.

TARİHİ DOKU İYİLEŞTİRİLECEK

Düzce-Konuralp Turizm Ofisi'nin ikincisinin kurulacağı proje kapsamında ayrıca Konuralp ve Kemer Kasım Köyü'nde aile pansiyonculuğu ve tarihi doku iyileştirmesi olan kagir ve ahşap yapı eğitimi verilmeye başlandı.

TANITIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞLANGICI

Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen tanıtım toplantısında projenin Düzce’nin tanıtılması ve turizm değerlerinin ön plana çıkarılmasına katkı sağlayacağı vurgulanarak, şehri daha çok tanıtmak, daha çok turist çekmek, turizmi halka ve esnafa mal etmek, turizmden gelir elde edenlerin sayısını arttırmanın amaçlandığı aktarılmıştı.

Öte yandan Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi'nin, Düzce'nin turizmde hak ettiği noktaya taşınması amacıyla başlatılan tanıtım seferberliğinde önemli rol oynayacağına kesin gözüyle bakılıyor.