Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre; yarın 23 Mart Salı günü Akdeniz üzerinden gelen soğuk bir sistemin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi bekleniyor.

Yağışların yer yer kuvvetli olacağı iller; Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeyi yönlerden yer yer kuvvetli tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise ülkemizin büyük bir kısmında görülecek olan yağışların, bölge genelinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların hafta sonu kuzey ve doğu kesimlerden çekilerek ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları Salı gününden kuzeybatı kesiminden başlayarak, hafta ortasından itibaren hissedilir şekilde azalacağı belirtildi. Ülkemizde beklenen soğuk hava yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi önem arz ediyor. Bu doğrultuda vatandaşların olası sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ulaşımda oluşabilecek aksamalar konusunda dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.