Erol Tayhan’la Manşet Programında dün akşam 1999 depremlerinin ardından geçen yıllarda Düzce’deki yapılanma masaya yatırıldı. Program konukları Düzce Mimarlar Odası Başkanı Eser Doğan Öztürk ve Düzce İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Ömür Güneş, depremin ardından yeniden yapılanma fırsatının iyi değerlendirilemediği yönünde hem fikir oldu ve Düzce’nin il havasına giremediğini belirtilerek kâğıt üstünde il vasfında kaldığı eleştirisinde bulundu.


Düzce İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Ömür Güneş, Depremden sonraki yapı stokunun yeniden ele alınması gerektiğine vurgu yaptı ve hasar tespitinin kanunen zorunlu hale getirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti. Düzce Mimarlar Odası Başkanı Eser Doğan Öztürk ise, Depremin ardından yaşanan kaosta hasar tespitlerin tam anlamıyla düzgün yapılmadığını iddia etti.



Güneş ve Öztürk, ayrıca ruhsat alım süresinin uzunluğundan yakındı. İki oda başkanı çekme katları konusunda fikir ayrılığı yaşadı. Öztürk, “Çatı katı olmasa da 4 kata çıkalım anlayışı doğru değil”dedi.


Oda başkanları Belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Şehir planını baştan sona elden geçirmeye hazır olduklarını belirttiler.



Kentsel dönüşüm ile ilgili fikirlerini paylaşan Düzce İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Ömür Güneş, Camikebir Mahallesi’ndeki alanın “Yeşil alan olarak kalarak altıda otopark yapılaması gerektiğini söyledi.

 

 

Haber;S.Kaşkır