Yapılan ilk ihale sonrası Kamu ihale Kurumu’nun ilk ihaleyi hatalı bulması nedeniyle ihalesi tekrarlanan ve yeni ihaleyle ihaleye katılan 13 firma arasından bir İnşaat firması tarafından fidanlıkta 10 dönüm arsa üzerinde yapımına başlanan Düzce Lisesi inşaatında son aşamaya gelindi.

İhaleyi 2 milyon 490 bin TL’ye alan firma, yer tesliminin yapılması sonrasında arsada hafriyat çalışmalarına başlamış ve inşaatın temeli 19 Şubat 2008 yılında atılmıştı.

Dört katlı, yaklaşık 6 bin 350 metrekare betonarme bina ve bir adet bekçi kulübesininde bulunduğu yapılan Düzce Lisesi binası, 720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli, teknoloji sınıfları ve laboratuvar sınıflarından oluşuyor.

2008 yılının şubat ayında temeli atılan inşaatta sona yaklaşıldı. Hastane yolundaki fidanlık arazisinde yapım çalışmaları devam eden Düzce Lisesi inşaatı alınan son bilgilere göre bitim tarihi olarak verilen Temmuz 2009 dolmadan çalışmaların bitirilerek binanın 1 ay içinde teslim edileceği öğrenildi.

İnşaat çalışmalarında sona gelinirken dört katlı binanın iç cephe çalışmaları bitti. Binada şu an dış cephe ve bahçe düzenlemesi yapılıyor. Dış cephe boyasının ve çevre düzenlemesininde bitmesinin ardından yapılan yeni bina bir aksilik çıkmaması halinde bir ay içinde tamamlanacak.