TEM çıkışının olmaması nedeniyle Gölyaka gişelerinden Düzce istikametine gelmek için çıkış yapan bir sürücü düne kadar köyün içerisinden ve bozuk bir yolu kullanarak geçiyordu. Düzce'nin, il merkezinde TEM çıkışı olmayan nadir iller arasında yer alması imajını zedeleyen başlıca nedenler arasında yer alıken, Gümüşova-Düzce duble yolunda geniş yer kaplayan kavşaklar da Düzce'nin eleştirildiği bir başka konu. Henüz Düzce istikametinde bir kaç kilometre kateden bir sürücüye olumsuz bir izlenim yaratacak durumlar sadece TEM çıkışının olmaması ya da tehlikeli kavşaklarla bitmiyor.
 
Sadece TEM değil
 
Düzce tabelasını geçtikten 2 kilometre sonra tam şehre girişte konuşlanan eski sanayi çarşısının karışık, düzensiz ve çirkin görüntüsü Düzce'nin bir eksi puan daha almasına neden oluyor. Zaten sanayi esnafı da 30 yıldır kaldırılması gündemde olan ancak somut bir adım atılmayan eski sanayinin “Geç bile kalındı” diyerek bir an önce kaldırılmasını istiyor. 100 kadar esnafın hala kepenk açtığı küçük sanayi çarşısının Camikebir'den sonra ikinci kentsel dönüşüm alanı olması için harekete geçen Düzce Belediyesi çalışmalara başladı. Ancak mezbele görüntüsü nedeniyle Düzce'ye zarar veren ve yıllar önce kaldırılması gereken eski sanayide ne zaman çalışmaların başlayacağını zaman gösterecek.Esnaf, “Bu konuyu dillendiriyorlar ancak ne belediye başkanı ne de milletvekillerinden birisi gelip de sanayi esnafını bilgilendirmiyor. Sadece kulaktan dolma bilgiler geliyor. Biz de detaylı bilgiler alarak kendimizi hazırlamak istiyoruz” sözleri ile yıllardır bu konunun sürüncemede kalması nedeniyle yaşadıkları ikilemi anlatıyor. Yine bir başkan esnaf da hem artık etrafın evlerle dolmasına hem de trafik noktasında yaşanan sıkıntıya parmak basarak, “Düzce’nin büyümesi ve gelişmesini istiyorsak taşınması gerekiyor.” sözleri ile konuyu çok güzel özetliyor.
 
Dalçık eziyet oldu
 

Yine şu günlerde dalçık da Düzceliler ve D-100 karayolunu kullanarak Düzce'den geçenler için eziyete dönüşmüş durumda. Hala dalçık kısmına geçilemeyen yan yolların yapılmasıyla kalan projede ilerleme kaydedilmezken olan vatandaşa oluyor. Yolu bilmeyenler gideceği yönü bulabilmek için büyük eziyet yaşarken yolu kaçıranlar ise dalçık çalışmalarının olduğu bölümlerde ara girişler olmadığı için uzun bir yol gittikten sonra dönüş yapmak zorunda kalıyor. Yine D-100 kenarında yağmur oluklarının üzerine konması nedeniyle toprakla temas etmeyen fidanların kurumaya yüz tutmuş manzarası da Düzce'nin imajını zedeliyor. Giderilmeyi bekleyen bir çok soruna karşın çalışmaların kaplumbağa hızında ilerlemesi ise Düzce'nin neden gelişmekte geç kaldığını gözler önüne seriyor.

Haber; C.Üstüner