Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını milyonlarca insanın yaşam şeklini önemli ölçüde değiştirdi. Türkiye'de binin üzerinde insana bulaşan ve 30 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüse karşı tedbirler üst düzeyde uygulanmaya devam ediyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için getirilen zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı Düzce'de büyük ölçüde delinirken, kurallara uyulması için kolluk kuvvetli yoğun mesai harcıyor. Her alanda önlemlerin devreye sokulduğu Düzce'de belli başlı sektörlerde faaliyet devam ediyor. Sadece yaşlıların değil iş ve mecbur sebepler dışında kimsenin sokağa adım atması istenmiyor. 3 haftaya kadar devam etmesi beklenen bu kritik süreçte, sağlık kuruluşlarına başvurularda da önemli azalma göze çarpıyor.

"Hastanelere gitmeyin" uyarısı

Uzmanlar acil müdahale gerektiren durumlar dışında virüs bulaşma riski nedeniyle vatandaşlara "Hastanelere gitmeyin" uyarısında bulunurken, alternatif olarak sağlık ocaklarına başvurulması isteniyor.

Polikliniklere gelen hasta oranı yüzde 70 azaldı

Koronavirüs bulaşmasından korkan yüzlerce Düzceli'nin hastaneye gitmemesi ve randevularını iptal etmesi sonucu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne çok az sayıda hastanın geldiği görüldü. Edinilen bilgilere göre; salgın nedeniyle yapılan uyarılar sonrası Düzce Atatürk Devlet Hastanesi polikliniklerine gelen hasta oranı yüzde 70 azaldı. Örneğin; daha önce 500-600 hastanın tedavi için başvurduğu bir polikliniğe bugünlerde sadece 70-80 hasta geliyor. Acillerde ise eskiye oranla yüzde 40'lık bir azalma olduğu öğrenildi.

Ağız ve diş sağlığı poliklinikleri için randevu kalktı

Öte yandan ağız ve diş sağlığı poliklinikleri dışında 182 randevu sisteminin tüm poliklinikler için uygulamada olduğu bilgisi edinildi.

Düzce'de pozitif vaka yok

Şu ana kadar onlarca vatandaşın koronavirüs şüphesiyle karantina altına tutulduğu Düzce'de pozitif vakaya rastlanmaması yürekleri su serpse de uzmanlar, 'Tedbiri elden bırakmayın' çağrısı yapıyor. Özellikle yurt dışına çıkan ya da yurt dışı temaslı kişilerle görüşen vatandaşların 'Virüs mü kaptım?' telaşıyla sağlık kuruşlarının yolunu tuttuğu Düzce'de, kurallara riayet edilmesi halinde bulaşma ve yayılma tehlikesinin önüne geçileceği vurgulandı.