İşçiler ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan 1 Mayıs için Düzce protokolü kutlama mesajı yayımladı.
 


 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özlü, “Ülkemizin büyümesi ve kalkınması için üreten, emek veren, alın teri döken işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Dayanışmanın ve iyiliğin birleştiği bu güzel günde; tüm işçi kardeşlerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“İşçilerin; daha insanca bir çalışma ortamının oluşturulması, geleceğe umutla bakabilme ve her türlü sosyal güvencenin sağlanabilmesi ile çalışma süresinin belirlenmesi için, 1 Mayıs 1886 tarihinden beri başlattığı mücadele, 1889'da Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı'nın girişimiyle Paris Kongresi'nde "işçilerin ortak bayramı" olarak kabul edildi.

Gerçekleştirilen uzun uğraşlar sonucunda elde edilen “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nde, bütün yıl büyük bir emek ve istekle çalışan, ülke ve dünya ekonomisine ciddi katkılar sunan işçilerimizin her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyoruz.

Düzce Üniversitesi olarak, işçilerin; iş kazalarında hayatlarını yitirmediği, haklarının yenmediği, sağlıklı, huzurlu bir ortamda mesleklerini icra edebilecekleri bir yıl geçirmelerini diliyoruz.”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayarak, " Ülkemizin kalkınmasına,gelişmesine ve büyümesine, en çok katkıyı, şüphesiz çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarımız sağlamaktadır ve ne yazık ki tüm dünyada yaşanan korona virüs salgınından da en çok etkilenen kesimlerden bir tanesi yine emekçilerimizdir" dedi.

 Er açıklamasında; “Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada işçi sınıfının, emekçinin, köylünün; tüm çalışanların dayanışma ve onurlu mücadelesinin dile geldiği, haykırıldığı ve haksızlığa dur denildiği 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününde insanca çalışmak ve insanca yaşamak isteyen, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış özlemlerini dünyanın dört bir yanına duyurmak isteyen milyonlarca insanın kalbi hep birlikte atıyor. Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız" dedi.

   Pandemi sürecinde en çok etkilenen emekçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Er, " Tüm emekçiler için, daha iyi bir çalışma ve yaşam koşulları yaratılması, eksiksiz sendikal hakların sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, çalışma yaşamında uluslararası kriterlerin kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yaraşan bir işe ve yaşanabilir ücrete sahip olması, işyerinde, toplumda ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması ana dileğimizdir" dedi.

   Er, " Bu duygu ve düşüncelerle  bütün emekçilerin, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum. İnanıyorum ki; biz bu ülkeye toplumsal barışı getireceğiz ve hep birlikte barış içinde yaşayacağımız özgür bir ülke kuracağız” ifadelerine yer verdi.