Dünyayı İzmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı, 43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300'e yakın katılımcıya bu yıl 13. kez kapılarını açtı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı ve aynı zamanda Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan da stantların açılış gününde İzmir'e gitti.



Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı'nda içinde Düzce'nin de yer aldığı Batı Karadeniz Bölgesini, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) temsil etti.

Düzce, Bolu, Ereğli, Safranbolu, Gerede, Amasra, Devrek ve Göynük Belediyelerinin yer aldığı stant katılımcıların ilgi odağı oldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya gibi birçok isim BAKAB standını ziyaret ederken, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü konuklarını bizzat ağırladı.




"Bu fuar ile Ege'li vatandaşlarımıza bölgemizi tanıtmaya çalışıyoruz"
Düzce Belediye Başkanı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü fuar ile ilgili yaptığı açıklamada Düzce'nin turizm potansiyelinden söz ederek şunları söyledi: "Bölge olarak turizm açısından son derece önemli avantajlara sahibiz. Tam anlamıyla keşfedilemeyen bölgemiz, doğa turizminden tarih turizmine, inanç turizminden kış turizmine, gastronomiden deniz turizmine kadar birçok saklı hazineyi bünyesinde barındırıyor. Bu fuar ile Ege'li vatandaşlarımıza bölgemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Düzce'mizle, Safranbolu'muzla, Ereğli'mizle, Bolu'muzla buradayız. Organizasyonumuza katkı veren saygıdeğer belediye başkanı arkadaşlarımız ve belediyelerimizin kıymetli katılımcılarına şükranlarımı sunuyorum, bundan sonrada tanıtım faaliyetlerimiz kesintisiz olarak devam edecek."

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği tarafından hazırlanan stantta üye belediyelerin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımının yanı sıra, yöresel ürünler üreten firmalar tarafından satış da yapılıyor.