1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle bugün Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Anıtpark'a çelenk koyarak bir basın açıklaması yaptılar.

Meslaki faaliyetlerle ilgili olarak yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve bunlarla ilgili çözüm önerilerinin hayata geçmesini istediklerini belirten Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, vergi toplamada maliyeti düşürmek ve meslek mensupları üzerinde denetim ve vergi kayıp kaçakları ile ilgili mücadeleye dönük çalışmaları sürdürme anlayışı Gelir İdaresi'nin önemli bir projesi olarak uygulandığını ifade etti. Taş, “Adli bir vergilendirme ve kayıt dışılık ile mücadelede ilk yararlanılması gereken Odalarımız ve birliğimiz TÜRMOB, üzülerek söylemeliyim ki yok sayılmaktadır. Bu anlayış taraflara yarar sağlamayacaktır. Meslektaşlarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de biriken vergi alacaklarının tahsiline yönelik yasal düzenlemeler veya benzeri uygulamaların başarıya ulaşabilmesi için ortak çalışma adına hatırlanmaktadırlar.” dedi.

Muhasebecilerin ortak taleplerini de dile getiren Taş, bu talepleri şöyle sıraladı: “BA-BS bildirimlerinin düzenlenmesine haksız ceza uygulamaları kaldırılmalı. Kesin mizan formlarının istenmesi ayrı bir yüktür. 2012 faaliyet sonuçları için ertelenmeli. E-sözleşme ile ilgiği olarak yapılan düzenleme için verilen süre yetersiz. Iş yükünün ağır olduğu bu dönemde bu konuda yeterli sürenin uzatılması zorunlu. Asgari ücret tarifesi 2 yıldır Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanmamakta bu konuda ifade edilen gerçekler kabul edilemez.”

Anıtpark'ta yapılan basın açıklamasının ardından Serbest Muhsebeci Mali Müşavirler Odası, Düzce Defterdarlığı'nı ziyaret ettiler.

260372603626035

Haber, R. BAL