Metropol şehirlerde meydana gelen bombalı saldırılar ve doğu illerinde yaşanan terör olayları sonucu gelen şehit haberleri üzerine Düzce Baro Başkanı Ali Dilber'in öncülüğünde düzenlenen “Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet” Yürüyüşü geniş katılımla gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiği yürüyüş, saat 17.30'da Düzce Belediyesi Meydanı'ndan başladı.


YÜRÜYÜŞE GENİŞ KATILIM!

Düzce Barosu tarafından günler öncesinden düzenleneceği açıklanan ve Düzce'deki tüm sivil toplum kuruluşları ile halkın davet edildiği yürüyüşe büyük katılımın sağlandığı görüldü. Düzce'deki birçok sivil toplum örgütü başkanı ve temsilcilerinin yanı sıra Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz  dakikalar önce toplanma alanında hazır bulunduğu yürüyüşe yüzlerce vatandaş da ellerinde bayraklarla gelerek destek verdi.


İL BAŞKANLARI İLE VEKİLLER KATILMADI

Sağcısı, solcusu parti ayrımı olmaksızın yapılan birlikte yürüme çağrısına partilerden de katılım sağlandı. AK Parti, CHP ve MHP'li il başkanları ile Düzce milletvekilerinin yer almadığı yürüşün en ön safında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya ziyareti sırasında kendisine sarılan Düzceli Kemalettin Karadeniz yer aldı. 82 yaşındaki Karadeniz elindeki iki bayrakla yürüyüşe öncülük ederken birkaç adım gerisinde üzerinde “Düzce Terörü Lanetliyor”, “Tek ses, tek yürek” yazılan dev afişi taşıyan STK temsilcileri yer aldı.


Yürüyüş başlamadan önce baro tarafından herkesin elinde olacak şekilde Türk bayrağı dağıtıldı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından geniş katılımlı yürüyüş belediye önünden başladı. Vatanın asla bölünemeyeceğini ve terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan sloganlar atılan “Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet” Yürüyüşü Düzce sokaklarında kırmızı-beyaz bir dalga oluşturdu.

GÜVENLİK HAD SAFHADAYDI

Yürüyüş sırasında güvenlik önlemleri had safhadaydı. Yürüyüşün yapıldığı İstanbul Caddesi trafiğe kapatılırken, çok sayıda polis güzergah boyunca güvenliği sağlamak için görev aldı.

Atatürk Anıtı'na kadar binlerce vatandaşın hep bir ağızdan haykırışıyla inleyen Düzce sokaklarında sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atıldı. Yolda yürüyen vatandaşların katılımlarıyla daha da uzun bir insan selinin oluştuğu "Şehitlere Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü” Anıtpark'ta son erdi. Burada, mikrofonların önüne geçen Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, “Bölücü terör örgütü bu eylemleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini bozacağını düşünmektedir. Ancak yüzyıllardır bizlerin birlik ve beraberliği hiçbir zaman bozulmamıştır. Bu yürüyüş de bunun en güzel kanıtıdır.” 


Dilber’in konuşmasının ardından dua edildi.



Duanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.
Düzce Barosu'nun öncülüğündeki birlik ve beraberlik yürüyüşü ile bir kez daha terör örgütünün ülkenin huzurunu bozamayacağı Düzce'den haykırılmış oldu.

Haber:C.ÜSTÜNER