Özel sektör ile devlet arasında köprü vazifesi gören, hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla şehrin ekonomisine yön veren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, 60. kuruluş yıldönümünü düzenlediği programla kutladı. Düzce Teknopark Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin ile Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve TSO'nun eski başkanları ve iş insanları katıldı.



Program öncesinde Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Teknopark bünyesinde proje çalışmaları yapan üniversite öğrencilerinin sergilediği çalışmaları yerinde inceleyerek üniversitelilerden bilgi aldı.

Program Düzce Ticaret ve Sanayi odasının dünden bugüne olan değişimi ve gelişimi gösteren kısa film gösterimi ile başladı.










İlk konuşmayı en yaşlı üye Ahmet Güney yaptı

Kutlama programında ilk olarak kürsiye TSO'nun en yaşlı üyesi olan Ahmet Güney çıktı. Güney'in günün anlam ve önemine ilişkin katılımcılara hitabından sonra sözü Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin aldı.




Birlik-beraberlik vurgusu

Düzce'nin en köklü meslek kuruluşu Düzce TSO'nun şehrin ekonomisini ve sanayisini daha iyi noktalara taşımak adına yürüttüğü çalışmalardan bahseden Şahin, 60 yıl önce kurulan Düzce TSO'nun dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde en iyi hizmeti verme çabasında olduğunu vurguladı. Şahin sözlerine oda olarak hayata geçirdikleri projeler ile faaliyetler anlatarak devam etti.


Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli de odanın 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.




Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi noktasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları işbirliklerine değindi.

"Üniversite-sanayi işbirliğini hayal olmaktan çıkardık"

Çakar, "Üniversite-sanayi işbirliğini biz hayal olmaktan çıkarmış bir üniversiteyiz. Bununla her fırsatta övünüyoruz. Geçmişten günümüze Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Düzce’nin hem kültür dünyasına hem fikri dünyasına hem de sanayisine ve ticaretine şekil verip, liderlik ettiğini bazı durumlarda moderatörlük ettiğini, ılımlaştırıcı etkiye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Düzce’nin rekabet analizini ortaya çıkaracak kalıcı bir doküman oluşturduk. Bu dokümanın akabinde çok önemli bir marka projesine imza attık. Üniversite içi bir laboratuvar gibi kullanılan Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi'mizi sanayicimizin ve bölge sanayisinin kullanabileceği akredite bir merkez haline getirdik. Bu proje ile yaklaşık 1 milyona yakın bir destek almayı başardık. Bilimsel ve teknolojik araştırmalar merkezimizin yüzde 75'i kurum dışına hizmet eden bir merkez haline getirdik. Ticaret ve Sanayi Odamızın iş birliği ile 100'e yakın üniversite öğretim üyelerimizi danışman olarak bölgemizdeki sanayilerimize görevlendirdik."
dedi.





Ardından kürsüye çıkan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 60. yaşını kutlayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın özel sektör ile devlet arasında önemli bir görev üstlendiğine işaret etti. Yeni kurulanlarla birlikte 5 OSB'yi bünyesinde barındıran Düzce'de sanayi ve istihdamda önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Vali Dağlı, tüm kesimlerin uyum ve birlik-beraberlik içerisinde çalıştığını vurguladı.

"Birinci ve ikinci organize sanayi bölgemiz her şeyi ile oturdu"

Vali Dağlı, "Kendimi ne zaman tanıtsam Düzce’nin sanayisi çok iyiymiş sözleriyle karşılaşıyorum. Bu gerçekten gurur verici bir durum. Ankara-İstanbul'un ortasında stratejik ve cazip konumda bulunuyoruz. Sanayicimizin de ekonomiyi okuma feraseti var. Bunu görmüşler ve teşvikten sonra sanayi tesislerine yerleşmeye başlamışlar. Şu an itibari ile 5. organize sanayi bölgemiz oluştu. Birinci ve ikinci organize sanayi bölgemiz her şeyi ile oturdu. Ulaşım kolaylaştı tüm araçlar çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar. Gümüşova OSB de altyapı projelerinin hepsini hazırladık. Çilimli OSB ile çalışmalar devam ediyor. Akçakoca'da ülkemizin çok büyük bir demir-çelik tesisimizin talim olduğunu biliyoruz." dedi.

"Sanayiye odaklandık"

Dağlı sözlerine şöyle devam etti: "Seçimden dolayı sanayicimiz önünü görmek istiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Ekonomiye odaklandık" talimatı ile biz de sanayicilerimiz ile sanayiye odaklandık. Ticaret ve Sanayi Odamız, esnaf odamız esnaflarımız ile bir ekip ruhu ile çalışmalıyız. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne beraber yaptığımız projelerle Avrupa Birliği'nden 20 milyon hibe aldık. Marka desteklerinde en çok mesleki eğitime yoğunlaşıyoruz. Yetişmiş eleman olmazsa olmaz."

 

Yapılan konuşmaların ardından,Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan, Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin'e ve günümüze kadar Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'na katkısı bulunan ve hala katkı sağlamaya devam eden iş insanlarına plaket takdim edildi.





Türkseven Şirketler Grubu'na plaket

Öncü Medya Grubu'nu da bünyesinde barındıran Türkseven Şirketler Grubu adına plaketi Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal aldı.



Kutlama programı kokteyl ile sona erdi.




Haber: C. ÜSTÜNER