Dünya genelinde yaşanan pandemi dolayısıyla fiziki olarak gerçekleştirilemeyen meclis toplantısı, webinar programı vasıtasıyla video konferans olarak, çoğunluk meclis üyeleri ve komite başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda üyelerin pandemi dolayısıyla yaşadıkları finansal sorunların çözüm yolları, TOBB ile odalar koordinasyonunda Ekonomi Kalkanı tedbirlerine ek olarak alınan tedbirler ve iş dünyasının kamu kaynaklarından beklentileri sıralandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, yoğun gündem içerisinde toplantıya katılım sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda ilk olarak oda faaliyetleri gündeme alındı.

Şahin oda faaliyetlerini anlattı

Oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin şu ifadelere yer verdi; “27 Nisan’da TOBB Nefes Kredisi ve detayları TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıklanarak üyelerimizin hizmetine sunuldu. Aynı gün TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve KGF Genel Müdürü Kasım Akdeniz’in katılımlarıyla video konferans olarak gerçekleştirilen KGF Bilgilendirme Seminerine katılım sağladık. 29 Nisan’da TOBB, Düzce TSO ve Halkbank işbirliğiyle şahıs işletmelerimize yönelik olarak hazırladığımız Cansuyu Kredisi programının basın açıklamasını gerçekleştirdik.  30 Nisan’da 1 Mayıs tarihi itibariyle sona erecek olan Kapasite Raporları geçerlilik sürelerinin 1 Temmuz 2020 tarihine uzatıldığını kamu oyu ile paylaştık.  Aynı gün 365 oda ve borsa başkanımızla birlikte Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katılım sağladık.   Bloomberg HT kanalında yayınlanan ve Ali Çağatay’ın hazırlayıp sunduğu 30 Dakika isimli programa telefonla bağlanarak Düzce’yi ve Düzce Ekonomisini tanıttık.  22 Mayıs’ta Kocaeli Sanayi Odası tarafından organize edilen, Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve diğer üst düzey bürokratların konuşmacı olarak yer aldıkları Pandemi Sonrası Türkiye-AB ilişkileri konulu video konferansa katılım sağladık. Aynı gün; Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, Meclis Başkanımız Ahmet Dertli’nin başkanlığında oda personelimizle bayramlaştı.  22 Mayıs Cuma günü açıklanan ve Tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen Pandemi Kurulu kararları gereği ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın üyelerimizin çalışabilmesi adına vermiş olduğu yetkiyle 22 Mayıs Cuma günü gece geç saatlere kadar ve 23 Mayıs Cumartesi günü tam gün 3 bin 500 kişiye Çalışma İzin Belgesi düzenleyerek teslim ettik.”

Toplantının devamında, iş dünyasının kamu kaynaklarından beklentilerini açıklayan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, iş dünyası temsilcileri ve TOBB ile yapılan istişareler sonucunda oluşan talep listesini meclis üyelerine aktardı.

Toplantıda ayrıca Nisan ayı mizanları görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerinin beklenti ve taleplerinin de gündeme geldiği meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin kapanış konuşmasıyla sona erdi.