Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak ofislerine yetki belgesi alma zorunluluğu getirilmişti. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020. Bu tarihten sonra yetki belgesi olmayanlara 25 bin TL ceza kesilecek. Galericilerde bu tarihten sonra noterde işlem yapamayacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları, bugün Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Sınava belge alabilmek için çok sayıda emlakçı katıldı.

Sınavı düzenleyen eğitim merkezi yetkilisi Dr. Oğuzhan Karagül, konu ile ilgili Öncü Haber’in sorularını yanıtladı. Yönetmeliğe göre Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların emlakçılık yapamayacağını ifade eden Karagül, “Geniş kadromuz ve gezici sınav ekibimiz ile gerekli sayının erişilen her il ve ilçede sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştiriyoruz.

Bireysel başvuruların yanında meslek odaları ve kurumlardan yoğun talep alıyoruz. Meslek mensuplarımızın mağduriyet yaşamamaları için sınavların ertelendiği süreçte, ekibimizi büyüttük. Tüm taleplere cevap verebilecek yetkinlikteyiz. Gayrimenkul taşınmazlarının satışları ile ilgili getirilen yönetmelik nedeniyle, yeni emlak ofisi açanlar ve emlak sektöründe bulunanlar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almadan, faaliyetlerini sürdüremeyecek. Faaliyette bulunanlar ise, ağır cezalar ile karşı karşıya kalabilecek.” dedi.

Ömer Kaya: “Artık her önüne gelen emlakçılık yapamayacak”

Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya ise, emlak sektörü ile ilgili çıkartılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik sayesinde her önüne gelenin emlakçılık yapamayacağını söyledi. Kaya, “Bizim sektörümüz açısından alınan güzel bir karar. Bundan sonra her önüne gelen ben emlakçıyım diyemeyecek. Düzceli Emlakçıların Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için bugün burada bir sınav düzenledik.” diye konuştu.