Düzce Üniversitesi Rektörlüğü özellikle üniversite birimleri ve yöneticilerine yönelik yapılan haberlere cevap verdi. Düzce Üniversitesi'nin birimleri ve yöneticileri hakkında, yanlış ve karalayıcı bilgilerle kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ Üniversitemizden hiçbir bilgi almadan en temel insan haklarına ve basının en temel ahlak ilkelerine aykırı şekilde yayın yapmaya devam edilmektedir. Yazıda sözü edilen alımların hiçbiri, Üniversitemiz tarafından yapılmamıştır. Yeni hastane binasına taşınma için elzem olan sterilizasyon ünitesi, hasta odalarındaki mobilyalar ve birçok tefrişat perdelerin yaptırılması işi ve bedeli de Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından karşılanmış, kamu kaynaklarından bir kuruş dahi harcanmamıştır. Bu konu çeşitleri vesilelerle basına açıklanmış. Her bir harcama kalemi için kalite-maliyet oranı yanında bir diğer kriter de, Üniversitenin ve vakıf yönetim kurulunun isteğiyle, mümkün olabildiğince Düzceli esnaf ve üreticilerden alım yapılması olmuştur. Ayrıca perde ve mefruşat bütçesi 900 bin değil, yaklaşık 50 bin lira tutmuş, 10 bin lirası altın oda bağışı olarak yatırılmıştır. bu konuda yerel gazetenin yazı işleri müdürüne 27.12.2008 tarih ve 1010/311-312 sayılı cevap ve düzeltme yazımız iadeli taahhütlü posta ile gönderilmiş olduğu halde bu yerel gazetede yayınlanmadığı gibi 'hala bir açıklama gelmedi' şeklinde üniversite suçlanmış. Aynı gazetenin 11 mayıs 2009 tarihli 'üniversite hastanesinin otoparkı kime verilecek?' başlıklı gölge adam yazısında, yine hiçbir veriye sahip olmadan, basın ahlak kuralları hiçe sayılarak Üniversite karalanmaktadır. Araştırma ve uygulama hastanesi otoparkı, net karının tamamı düzce üniversitesinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından rektörlük ile vakıf arasında yapılan ve şartname hükümlerine göre işlenecektir. Düzce üniversitesinin diğer bütün faaliyetlerinde olduğu gibi, bu çalışmada, son derece şeffaf bir şekilde, kurumun yararı gözetilerek ve tamamı özveriye dayalı olarak yürütülen bir çalışmadır. Gerekli tüm izinler ve yasal prosedür tamamlanmıştır.”

Açıklamada ayrıca Düzce Üniversitesi'nin, üniversitelerde örneği görülmeyen şekilde yürüttüğü ve dördüncüsü bu ay sonunda yapılacak olan “ Son 6 ay sunumları” na katılınması halinde, üniversitedeki her türlü uygulama hakkında tüm sorulara cevap bulunacağı ve bu tür konular hakkında, Sorumlu birim amirlerinin bizzat yanıt ve açıklama yapılacağı da belirtildi.