Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılmasından bu yana süre gelen kadro sorununun çözümü ve bazı fakültelerdeki kadro eksikliği için yapılan girişimler sonucu istenen 200 kişilik kadro yerine Düzce Üniversitesi'ne sadece 48 kişilik kadro ayrıldı.

Yapılan kadro atamasından sonra Üniversite yönetimi de şaşkınlık yaşarken verilen 48 kişilik kadronun üniversitenin sadece hemşire açığını bile karşılayamayacağı söyleniyor. Yaklaşık 15 gün önce Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Düzce Üniversitesi'nin kadro eksiğini gösteren bir listeyi, AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na vermişti. Kaşıkoğlu ise liste ile birlikte Ankara'da temaslarda bulunmuştu. Temaslar sonucunda Düzce Üniversitesi'ne kadro sağlandı ama gelen kadro Üniversite yönetiminde şok etkisi yarattı.

Bu zamana kadar Düzce Üniversitesi'ne kadro sağlamak için girişimlerde bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun 200 kişilik kadro için girişimlerine devam edeceği ve kadro sağlamak için elinden geleni yapacağı da konuşulan konular arasında. Diğer taraftan Düzce Üniversitesi'ne sağlanan bu 48 kişilik kadronun hangi bölümlere ayrılacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Özellikle Üniversite Hastanesi'nde kadro sıkıntıyı yaşanan üniversite, girişimler sonuç verene kadar kısıtlı kadroyla çalışmalarına devam edecek.