Düzce Valiliği, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan önlemlere uyan vatandaşlara yaptığı açıklama ile teşekkür etti.

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında devletin aldığı kararlar doğrultusunda, Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında değişik zamanlarda toplanan İl Olağanüstü Umumi Hıfsızsıhha Meclisi’nin toplum sağlığının korunması amacıyla alınması gereken tüm önlemleri karara bağladığı ve hızlı bir şekilde Düzce’de de hayata geçirildiği bildirildi. Açıklama şöyle devam etti:

“İlimiz merkez ve ilçelerde yayaların daha fazla bulunduğu veya işlek olan yerlerde sosyal hareketliliği azaltmak amacıyla yürüyüş, gezinti vb. amaçlı giriş ve çıkışlar sınırlandırılmış, sadece zorunlu hallerde, işi olanların maske takmak suretiyle giriş çıkış yapmasına müsaade edilmiştir. Ayrıca marketlerde ve banka önlerinde de yığılmaların önlenmesi ve sosyal mesafenin korunması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

İlimizde uygulanan tedbirlere riayet eden, sosyal mesafe kurallarına uyan, hem kendi sağlığı hem de toplum sağlığını korumak için mecbur olmadıkça evlerinden çıkmayan ve alınan önlemleri hoşgörü ile karşılayan değerli vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz.

Unutmayalım ki virüs bütün gücünü temas ortamından almaktadır ve hiçbir virüs alınan tedbirlerden daha güçlü değildir. Temastan kaçınalım, evde kalalım, virüsün yayılmasına fırsat vermeyelim.”