Düzce Valisi Bülent Kılınç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında birlik ve beraberliğe değinerek şöyle dedi .
“ Türk Milleti tarih boyunca hep özgürlüğüne düşkün bir millet olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmış bir millettir. Tarihimizin en zor zamanlarında bile bu gücünü ve iradesini kendi içinden sayısız kez üretmeyi başarmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 86 yıl önce Çağdaş bir millet olma yolundaki en önemli başarılardan biri olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve Türk Milletinin bütünlüğü ve bağımsızlığı bir kere daha tüm dünyaya duyurulmuştur.
Ulusça, her zorlukla mücadele ederken, birbirimize daha sıkı kenetlenerek ve nihayet daha çok çalışarak Şanlı geçmişinde sınav niteliğinde pek çok güçlüğü yüz akı ile aşma başarısını gösteren Türkiye’nin bu hedeflere ulaşacağından kuşku duyulmamalıdır. Esin kaynağımız, Büyük Atatürk, gücümüz ise birlik ve dayanışma ruhumuz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha sonsuz gönül borcu ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”