Hedef doğru ve etkili tanıtım

 

Yıllarca bir alanda yoğunlaşarak o doğrultuda büyümesi istenen Düzce'de bu amaca yavaş yavaş yaklaşılıyor. Doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin parmakla gösterilecek kadar güzel olmasına bağlı olarak rota artık tamamen turizme çevrilmiş durumda... Sadece yaz ve kış turizmi ile değil Kaynaşlı'nın ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışlara ev sahipliği yapması ile spor turizmi dalında da kendini ispatlayan Düzce'de artık hedef doğru ve etkili tanıtım... Şehrin idarecilerinin de kabul ettiği "yetersiz tanıtım" yüzünden bugüne kadar kaybedilen yılların geri kazanılması adına 2016 yılı için adeta seferberlik ilan edildi.

Artık hakettiğini almalı

Dünya çapında bir fuar olan EMITT ile başlayan tanıtım rüzgarları, her yıl Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 'Tanıtım Günleri'nde bu sene bir ilk kez Düzce'nin de yer almasıyla devam edecek. Akçakoca'da denizi, Yığılca'da mağara ve kanyonları, Gölyaka'da Şelale ve yaylaları, Konuralp'in her yerinden fışkıran tarihi, Kaynaşlı'nın sportif aktiviteler için biçilmiş kaftan olması açısından bakıldığında Düzce'nin şimdiye kadar turizmde parlaması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu geç kalmışlığın bilinciyle şehrin gelişmesini tanıtımda gören idareciler, turizm kimliği çatısı altında Düzce'nin hakettiğini alması için uğraş veriyor.

Bakanların da gündemi: Şehir kimliği

Öte yandan kimlik bilinci artık bütün şehirlere yayılıyor. Her bakanlık yürüttüğü çalışma ve projelerde ilk olarak kentin kendine has değerleri üzerinden gitmenin yolunu seçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılaşmanın kentin kimliğine uygun şekilde oluşturulması adına 81 ilde binaları mercek altına alırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Düzce ziyaretinde bizzat yerel yöneticileri kentleşmenin şehrin dokusuna uygun yapılması konusunda uyarmıştı.

Kimlik politikaları şehir üzerinden somutlaştırılacak

Son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Karadeniz Bölgesi için düzenlenen ve turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’nda şehir kimliği konusunda önemli mesajlar verdi. Ünal, "İnşallah bütün kimlik politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştıracağız. Bunu yaptığımızda işte o zaman kültür ekonomisi yani bir üretim yeteneği ortaya çıkacak. O zaman turizm ile kültürü birleştirebiliriz. İnsanlar bir duyguyu keşfetmek için seyahat ederler. Bir duygu yaşamak için seyahat ederler. Biz Karadeniz’e gelen insanların hangi duyguyu yaşayacaklarını sunacağız." dedi.

Haber;C.ÜSTÜNER