Başbakan Ahmet Davutoğlu, "OBA" helikopteri ile saat 15.10'da Düzce'ye geldi. Davutoğlu ve beraberindeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı, helikopterin iniş yaptığı 18 Temmuz Stadı'nda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Düzce milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve diğer ilgililer karşıladı.




Toplu açılış töreninde siyasi parti bayrakları yerine, vatandaşların ellerinde Türk bayrakları dalgalandı.  Tören resmi ancak, Davutoğlu'nun konuşmaları siyasi yöndeydi. Başbakan'ın Anıtpark’ta halkı selamlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş çıktı. Keleş, Düzce'de yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Başkan Keleş’in ardından kürsüye çıkan Vali Fidan açılışı yapılan 81 proje ve yeni projelerle Düzce'nin yıldızının parlayacağını kaydetti.  




Düzce'ye Elimiz Dolu Geldik

Sloganlar ve alkışlarla kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Bizi hasretle bekleyen değerli Düzceliler, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyoruz." diyerek sözlerine başladı. 1 Kasım Seçimleri'nde Düzce'nin AK Parti'ye verdiği desteğe dikkat çeken Davutoğlu, Düzce'ye sadece teşekkür etmek için gelmediğini belirterek eli dolu geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "Seçim öncesi yaptığımız mitinge sizden 3'te 3 istedik. Bizi mahcup etmediniz. 3'te 3 verdiniz. Biz de size gecemizi gündüzümüzü vereceğiz. Düzce kendi içinde rekor kırarak AK Parti'ye en çok oyu veren 6. il oldu. Bir dahaki sefer, verilen oy plakası gibi yüzde 81 olur da 1. şehir olur inşallah... Bizi mahcup etmeniz, Allah bizi size mahcup etmesin, huzurunuza böyle Ak yüzlerle çıkmaya nasip etsin.” dedi.

“Bizi koalisyon hükümetlerine muhtaç etmediniz”

Düzce'nin 1999 yılında yaşadığı iki depremi anımsatan Davutoğlu, "Koalisyon hükümetlerinin devleti ne hale getirdiğini siz iyi biliyorsunuz. Bizi koalisyon hükümetlerine muhtaç etmediniz." diye seslendi.

Sözü seçim vaatlerine getiren Başbakan Davutoğlu, seçimden önce verdikleri sözlerin yüzde yüzünü 3 ayda gerçekleştirdiklerini söyledi ve tören alanında toplanan vatandaşlarla AK Parti'nin seçim dönemindeki "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganını tekrarladı ve ekledi: "Şimdi huzurunuzda 'söz verdik, yaptık' diyoruz. Biz mazeretlerin arkasına saklanmadık."

“1 Kasım'da sizden ders aldı, şimdi de bizden ahlak dersi alacak”

Dokunulmazlıklar, yeni anayasa ve gündemdeki Ensar Vakfı tartışmalarına da değinen Davutoğlu, Düzce'den ana muhalefet partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, sürekli hakaret ediyor. 1 Kasım'da sizden ders aldı. Şimdi de bizden ahlak dersi alacak. Seviyesini iyice aşağıya çekti." ifadelerini kullandı.

 

Düzce'ye oyuncak OSB kurulacak

Konuşmasına 'Düzce'yi kalkındıracağız, Düzce daha fazlasını hak ediyor." diye devam eden Davutoğlu'nun, biri fındık üreticileri için diğeri de Düzce'ye yeni kurulacak OSB ile ilgili iki müjdesi oldu.

Davutoğlu, "Fındık üreticilerinin sıkıntılarını biliyorum. Bu sıkıntıların aşılması için talimat verdim. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz. Bir de daha fikir aşamasında ama Bakanımız Fikri Işık'la buraya gelmeden önce karar verdik. Düzce'ye oyuncak OSB kurulacak. Milli kültürümüze uygun oyuncaklar burada üretilecek."diye konuştu.

Bu kez Başbakan tarih verdi: Temmuz'da bitirilecek

Başbakan Davutoğlu, Düzce'nin yıllardır özlemle beklediği terminal binasının yapımının devam ettiğini aktardı ve Temmuz'da bitirileceği bilgisini verdi. Davutoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Melensupark Projesi'nin ilk etap çalışmalarına başlandığını, Uğursuyu Barajı'nın yatırım programına alındığını ve  kapalı sistem sulama gibi yatırımlar için ilk çalışmalara başlandığını bildirdi.

Davutoğlu konuşmasını, bu hizmet siyaseti hiç durmadan devam edecek diyerek tamamladı ve "Allah Düzce'deki kardeşlik atmosferini Türkiye'ye yaysın." temennisinde bulundu. Ardından 81 projenin toplu açılışı yapıldı.

Haber;S.KAŞKIR