Darbe girişimine tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de kayıtsız kalınmadı. Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından darbe girişimine tepki göstermek ve şehitleri anmak amacıyla konvoy düzenledi. 



200 tırın başlattığı konvoya otomobil, kamyon, minibüs, kamyonetlerinde dahil olmasıyla yüzlerce araçlık konvoy oluştu. Korna ve sirenlerle tepki turu atan tırlara vatandaşlar da sokaklarda ve evlerinin balkonlarından el sallayarak destek verdi. 



Kooperatifin Akınlar Mahallesinde bulunan noktasından tırlarla başlayan konvoya otomobillerde eşlik etti. D-100 Karayolu Soğancı kavşağından şehir merkezine Eski Bolu Caddesinden giriş yapan tır konvoyu klaksonlar eşliğinde ilerlerken yeri göğü inletti.

İstanbul Caddesi üzerinde seyreden konvoya vatandaşlar destek verdi. Ellerindeki bayraklarla konvoyu izleyen vatandaşlar cep telefonlarıyla tepki konvoyunu kaydetti.






Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Darbe girişimine ve terör olaylarına tepkimizi dile getirmek, birlik ve beraberliğimizi göstermek ve bu beraberliği kimsenin bozamayacağını göstermek için konvoyu gerçekleştirdik." dedi.

Haber:Y.SEVER