Düzce mola verilen bir il gibi
Düzce’nin turistik değerlerinin tanıtılması noktasındaki adımların geç atılması yüzünden şehrin barındırdığı birçok güzellik yıllarca saklı kaldı. Ankara-İstanbul yolunu kullananlar için Düzce, güzergah üzerinde geçilen ya da mola verilen bir il olarak hafızalarda kalırken, son dönemde artan tanıtım atağına karşılık hala içerisindeki değerlerden bihaber olunduğu ortaya çıktı.

EMITT Fuarı’nda mikrofon uzattığımız birçok ziyaretçi, Düzce’deki doğal ve kültürel zenginlikleri bilmediklerini söyledi.

Heykel ve pilav ilgi odağı oldu
Üç ayrı stantta tanıtılan Düzce’nin, ilk günü geride fuarda en dikkat çeken iki tanıtım unsuru Düzce Belediyesi standındaki bereketin simgesi Tyche Heykeli’ni canlandıran ‘Heykel Kadın’ ile ziyaretçilere ikram edilen Konuralp pirincinden yapılan pilav oldu.



Milattan Önce (M.Ö) 4.yüzyıla ait zengin bir süslemeye ait Tyche heykelini temsilen canlandıran ‘Heykel Kadın’ı gören ziyaretçiler, Düzce standını ziyaret etti. Vatandaşlara ziyaretlerinde ikram edilen Konuralp pirincinden yapılan pilav beğeni topladı. Standı ziyaret eden yerli ve yabancı vatandaşlar Öncü Haber’e Düzce ve Tyche Heykeli hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.



Yeterince bilgi sahibi olmadıklarını söylediler
Düzce hakkındaki bildiklerini sorduğumuz vatandaşlar, İstanbul-Ankara arasında olan ili daha çok karayoluyla geçiş yaptıkları için bildiklerini ifade ederken, ilin tarihi ve doğasına dair yeterince bilgi sahibi olmadıkları görüldü.

Standı gördükten sonra Düzce’yi yakından tanıma fikrini sıcak bakmaya başlayan vatandaşlar, Düzce’nin tanıtıldığı standı beğendiklerini belirterek fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.