CHP’de kongre süreci devam ederken, Düzce önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Canan Kaftancıoğlu, yaklaşan kongreler öncesi istişarelerde bulunmak üzere geldiği Düzce’de il yöneticileri ile bir araya geldi. Partililerle gerçekleştireceği toplantı öncesi kameraların karşısına geçen Kaftancıoğlu, hem 2019 seçimleri hakkında konuştu hem de hedefinde iktidar vardı.

“Yapanların geldiği pozisyonu siz benden çok iyi biliyorsunuz”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün Düzce kesiminde yaşanan spekülatif olaylara ilişkin konuşan Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Düzce’ye özel şunu söylemek isterim. Genel başkanımızın başlattığı tüm Türkiye’nin de çok büyük bir destek vererek katıldığı Adalet Yürüyüşü sırasında ne yazık ki Düzce halkını da utandıracak, Düzce halkının misafirperverliğine gölge düştüğü için CHP’ye vermiş olsun olmasın tüm Düzce’yi utandıracak kötü bir anıyı hep birlikte yaşadık. Ben bundan dolayı Düzce halkına o yaşanan kötü anıyı hatırlatmak da istemiyorum. Çünkü yapanların geldiği pozisyonu siz benden çok iyi biliyorsunuz.”  ifadelerinde bulundu.

“Düzce, üzerinde özellikle durduğumuz bir ilimiz”
Türkiye’nin hak ettiği yönetime kavuşturacak kongre sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:
“Şunu ifade etmek lazım; siyasi anlamda ve önümüzde yapılacak olan seçimler anlamında Düzce ilimiz bizim özellikle üzerinde durduğumuz ve birçok anlamda sonuç alabileceğimizi düşündüğümüz bir ilimiz. Bu süreci hep birlikte örgütümüzle nasıl örebiliriz, Düzce halkımızın hem yerelde hem genelde hak ettiği siyasetçilere nasıl sahip olabilir hep birlikte nasıl oluşturabiliriz onun mücadelesini vereceğiz. “

“Bugün, işlerine geldiği için Atatürkçü görünüyorlar”
AK Parti’nin Atatürkçü olduğu yönündeki yorumlara atıfta bulunan Kaftancıoğlu, AK Parti iktidarının, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti için “Reklam arası” dediğini belirtti. Kaftancıoğlu, “Yine geçmişte, “İki ayyaş” diye tabir ettikleri Atatürk ve İnönü’ye yaklaşımlarını biliyoruz. Ama aradan zaman geçip bugün geldiğimiz noktada işlerine geldiği gibi Türk halkının yüreklerinden silemeyecekleri için nasıl Atatürkçü olduklarını da görüyoruz. Halkımız neyin ne olduğunu elbette biliyor. Biz işlerine geldiği için Atatürkçü görünen insanların iki gün önce Tokat’ta bir ortaokula Atatürk’ün ölüm fetvasını veren bir şeyhülislamın adını verdiklerini de biliyoruz.” dedi.

“Türkiye’ye yayılan ışık Düzce’yi de aydınlatacaktır”
Son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’nin yolundan gideceklerini kaydeden CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu, Düzce’yi hak ettiği refah ve siyasete kavuşturacaklarını belirterek, “Türkiye’ye yayılan ışık Düzce’yi de aydınlatacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“İktidarın büyük bir kaygıyla Atatürk’e sarıldığı gerçeği ortadadır”
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise ile ve ilçe teşkilatlarındaki çalışmaları planlamak adına toplandıklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
“Örgüt içi bir toplantı olacak. Örgüt içi bir değerlendirme yapacağız. Çünkü önümüzdeki dönem bu örgütlerle hem yerel seçimleri hem genel seçimleri atlatacağız. 2019 gerçekten çok önemli. Burada Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devletini bu seçimi CHP mutlaka almalıdır. Zaten referandumda da halkımız tavrını göstermiştir. İktidarın büyük bir kaygıyla Atatürk’e sarıldığı gerçeği ortadadır.”

Haber: Ö. YILMAZ