Düzce Kızılay Şubesi ile Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde örnek bir çalışma başlattı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik girişinde bu sabah saatlerinde başlatılan kan bağışı kampanyası ile gerek Afrin’de gerekse terör örgütü unsurları ile yapılan operasyonlarda yaralanan kahraman Türk Askerlerinin kan ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

“Vatandaşlarımız duyarlı olsun”
Kızılay Düzce Şubesi tarafından kurulan stantlarda ilk kan bağışını yapmasının ardından konuşan Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş vatandaşları da davet ederek şunları kaydetti:



“Hem bir vatandaşlık sorumluluğumuzu yerine getirdik. Daha önce de söylediğimiz gibi hem kahramanlarımız hem vatandaşlarımız için bu kampanyayı başlattık. Kan verdiği zaman insanda hem psikolojik olarak hem ruhen bir rahatlama oluyor. Bu aynı zamanda kendi vücudumuz için de gerekli olan bir şey. Yılda en az 3-4 defa kan vermenin insan vücuduna faydaları var. Ülkemizde kan verme oranlar maalesef çok düşük. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 4-5’lerde iken askerlerin verdiği toplu kanları çıkarırsak yüzde 1’ler civarında kan verme oranlarımız var. O yüzden bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor. Düzce halkını da bu vesileyle kan vermeye davet ediyoruz.”



Çavuş son olarak bu akşam saat 17:00’a kadar Düzce Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik girişinde olacaklarını söyledi.



Haber: Ö. YILMAZ