19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Düzce’de gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı kapsamında Kurum amirleri, dernekler, sivil toplum örgütleri, sporcular, öğrenciler ve halkın katılımıyla Cedidiye Camii önünden başlayıp Anıtpark’ da son bulacak olan yürüyüş yapılacak. Yürüyüş esnasında sporcular halka karanfil dağıtacak.
Anıtpark’ daki çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.Söz konusu hafta kapsamında yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.
 Yine Bisikletçiler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen program kapsamında Şehir içinde Bisiklet turunun yapılacak. Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğüne ait Halk Oyunları Ekibi folklor gösterilerini sunarken,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular da Judo ve Karate gösterisi gerçekleştirecek. Etkinliklerde Off-Raod, ATV ve Trambolin gösterileri de yer alacak.
 Programın öğleden sonraki bölümünde ise Düzce Üniversitesi Artvin Yöresi Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirilecek.Ardından Güzel Sanat ve Spor Lisesinin hazırlamış olduğu Pop Müzik Konseri verecek. Program Yavuz Selim Ticaret Meslek Lisesi Ege Yöresi Halk Oyunları Ekibi Gösterileri ile Düzce Anadolu Lisesi Türkü Dinletisi ile devam edecek.
 19 Mayıs  Cumartesi günü saat 18.00’da Anıt Park’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Şöleni” Düzce halkının katılımı gerçekleştirilecek. Kutlamalar havai fişek gösterisi ile son bulacak.