Dünya’nın mazlum coğrafyalarında “Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla, yaraları saran, gözyaşlarını silen, yetimlere ve yoksullara umut olan, 55 Ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türk bayrağını dalgalandırarak, milyonlarca mazlum, garip ve yetime Türkiye’yi sevdiren Beşir Derneği ‘nerede bir acı varsa ben oradayım’ düsturundan taviz vermeden faaliyetlerine gece gündüz devam ediyor.

55 ÜLKE’DE 10 MİLYONU AŞKIN İNSANA YARDIM GÖTÜRÜLDÜ

2011 yılında faaliyete başlayan Beşir Derneği, Dünyanın çeşitli 55 ülkesinde 209 temsilcilik ve 8 bin 428 gönüllüsüyle faaliyet gösteriyor.

Günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine sahip fırınları, 26 bin kişilik aşevleri ve 7 lojistik deposuyla yılın her gününde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Beşir Derneği her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Kurban Bağış faaliyetlerini bu yıl da sürdürüyor.

DÜZCE’DE 3 TON ET DAĞITILDI

Düzeli yetkililer, Düzce’de geçtiğimiz 2021 yılı Kurban Bayramı sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere 3 ton et dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Kurban kesemeyecek durumda olan ihtiyaç sahibi ailelerin de kurban etinden mahrum kalmamaları için,  var gücüyle çalışan Beşir Derneği, Kurban Bayramı süreci başta olmak üzere 2021 yılı içerisinde, Düzce’de ki Türkiye Cumhuriyeti uyruklu binlerce vatandaşa toplamda 3 ton et dağıttı.

“BU BAYRAM ONLARIN BAYRAMI OLSUN”

Kurban etinin yanı sıra, giyecek, yiyecek ve temel ihtiyaç malzeme temin, tedarik ve dağıtım yardımı faaliyetlerini de yürüten Beşir Derneği, Türk Vatandaşı olması kaydıyla Türkiye’de yetimlere öncelik tanıyor. “yetim gülerse dünya güler” temasıyla Düzce’de yılın 365 günü 10 binlerce yetimin yüzünü güldürüp, mutlu eden dernek, Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla anne babası hayatta olmayan yetim çocukların da bayramlığı olsun, onlar da mutlu olsunlar diye çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Beşir Derneği Düzce temsilciliği bu alanda da bağışta bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların kendilerine ulaşmasını bekliyor.

“Zalimlerin yıktığını onarmak için gidiyoruz”

Bu kapsamda Öncü Haber’e değerlendirmelerde bulunan Beşir Derneği Düzce İl Temsilcisi Mehmet Aybek; “yeryüzü mazlumlarına umut olma vizyonumuzu, Peygamber efendimizden edindiğimiz şuurdan yola çıkarak netleştirdik. Yeryüzünde yaşayan mazlum ve mağdur coğrafyaların yaralarına merhem olmak adına faaliyetler yürütüyoruz. Zalimlerin yakıp yıktığı memleketlerde bayrağımızı ülkemize dua ettirmek için dalgalandırmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Zalimlerin yıktığını onarmak için gidiyoruz.

Bu kapsamda hem Düzce’de, hem Türkiye’de hem de Dünyanın birçok ülkesinde ‘veren elin, alan eli görmediği bir hassasiyetle, hiç kimsenin onurunu incitmeden, kalbini kırmadan, herkesin eşit haklara sahip olduğu bilinciyle faaliyetlerimizi yürütüyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Düzceli hayırseverlerden destek bekliyoruz”

Öte yandan Düzce’de Lojistik Deposu bulunan ve Düzce başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Beşir Derneği Düzce Temsilcisi Aybek; “mazlumların, mağdurların ve ihtiyaç sahiplerinin hayır dualarını alıp yüzlerinde tebessüm oluşturmamıza vesile olan yegâne sermayemiz, hiç şüphesiz hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıdır. Bu alanda inanılmaz bir destek alıyoruz ama tabi yeterli değil. Düzce’de ağlayan bir tek yetim kalmayıncaya kadar, çocuklarına bir tas sıcak çorba pişiremeyen anne kalmayıncaya kadar faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürmek istiyoruz.

Bunun için de yegâne sermayemiz olan bağışlar noktasında milletimizin hayırseverlerinden destek bekliyoruz. Önümüz bayram; Et bağışı olabilir, giyilmemiş olmak kaydıyla kıyafet ve ya nakdi yardım olur… Hayırseverlerimizi bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki; ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz, onun hatırına atılmış bir adımın mükâfatı hem dünyada hem ahirette kat be kat olur”  şeklinde konuştu.