Ekonomik krizin etkili olduğu şu günlerde Düzce'de istihdam konusunda olumlu gelişmelerde yaşanıyor. Tarım İl Müdürlüğü'nde bugün düzenlenen toplantıyla tarımsal açıdan Düzce için önem taşıyan projeler ele alındı. Yapılan toplantı da Düzce'ye 5 fabrika açılacağı ifade edildi.

Onaylanan projeler ise Yığılca İlçesine Fındık Kırma Fabrikası kurulacak. Projenin maliyeti 1 milyon 415 bin 420 TL olan bu yatırımda 50 kişiye istihdam sağlanacak. 18 ayda tamamlanacak yatırımın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca 250 bin TL'lik kısmı karşılanacak. Diğer bir yatırım ise Gölyaka Süt Ürünleri İşletme Tesisi. Daha önce de ele alınan projeyle 14 kişiye istihdam sağlanacakken proje 10 ayda tamamlanacak. Projenin maliyeti ise 498 bin TL.

11 kişiye istihdam sağlayacak diğer bir yatırım ise Kaynaşlı'ya kurulacak olan Kuruyemiş İşleme ve Paketleme tesisi. 491 bin 640 TL olan yatırımla 11 kişiye iş istihdamı sağlanacakken projenin 2 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Düzce Merkez'de ise Soğuk Hava Tesisi için 499 bin TL yatırım sağlanacak ve 11 kişiye iş istihdamı sağlanacak proje 4 ayda tamamlanacak.

Son proje ise Cumayeri'nde yapılması planlanan fındık fabrikası. Bu proje için ise 496 bin TL'ye mal olacak yatarım 12 kişiye istihdam sağlayacak olup 5 ayda tamamlanacak. Toplamda 3 milyon 400 bin 60 TL'ye mal olacak projelerin 1 milyon 242 bin 320 TL'si Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hibe edilecek ve toplam 98 kişiye iş istihdamı sağlanacak.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal da projelerin Düzce'ye büyük katkı sağlayacağını belirterek projelerin içeriği hakkında bilgi verdi.