Sivil Toplum Kuruluşları Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) 5. Genel Meclis Toplantısı 9 ilde aile üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Düzce'de gerçekleştiriliyor.

İki gün boyunca sürecek toplantıda aile ve aile bireyleri üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunulacak.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜRAP Genel Koordinatörü Piyale Çitil, platform olarak aile ve aile bireyleri üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çitil, toplumun en küçük yapı taşı olan ailede başlayan sorunun zamanla toplumun en büyük sorunlarından biri haline geldiğini ifade etti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da aile konusundaki sorunların çözümü için birçok çalışmanın yapıldığını dile getirerek, "Genelde yaptığımız toplantılarda, anlatılanlar sorunlar karşısında özellikle parçalanmış aileler, bağımlılığa karşı duramayan aileler, içkinin dağıttığı aileler karşısında, müdürlerimizle birbirimizin yüzlerine bakmak suretiyle, 'Biz neredeyiz, ne yapıyoruz, bu sorunları nasıl aşacağız' şeklinde kendi kendimize düşünüyoruz. Devlet eliyle dahi çözemediğim birçok sorunla karşılaşıyoruz, bunu da sivil toplum kuruluşları ile nasıl sağlamalıyız diye yorumluyoruz." ifadelerini kullandı.


Toplantının ilk gününde Düzce ili aile yapısı ve sorunları konusunda da sunum yapıldı. Toplantı yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.