23951

Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulan 'Deprem Araştırma Laboratuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vasip Şahin, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesinde Yapı Dairesi Başkanı Ercan Özgan ve Teknik Eğitim Fakülte Dekan Yardımcısı İbrahim Şahin, Deprem Araştırma Labaratuvarı hakkında geniş bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Deprem Araştırma Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

23947

Açılışta konuşan Serkan Subaşı, Laboratuvar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Serkan Subaşı "Deprem araştırma laboratuvarında “Farklı Kalıp Yüzeyleriyle Hazırlanmış ve Karbon Lif Takviyeli Polimer İle Güçlendirilmiş Dikdörtgen Kesitli Kirişlerin Davranışlarının Belirlenmesi” projesi dahilinde, Araştırma kapsamında hazırlanacak olan betonarme kirişler üzerinde malzemeye yönelik incelemeler, Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümünde bulunan yaklaşık 2 milyon TL değerinde Zemin, Beton, Asfalt ve Malzeme laboratuvarlarından yararlanılarak yapılabilecek. Özellikle depremselliği yüksek olan Düzce ilinde yapılacak olan onarım güçlendirme çalışmalarına ışık tutarak alternatif güçlendirme yöntemleri önerilebilecek. Ayrıca bu araştırma kapsamında alınacak cihazlar ile deprem araştırmalarının yapılabileceği ve bölgemizde hiçbir üniversitede bulunmayan “Deprem Araştırma ve Onarım Güçlendirme Merkezi”nin temeli atılmış olacak" şeklinde açıklma yaptı.

23948

Daha sonra akıllı sınıfların açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Akıllı tahta ve gözlem kamerası ile ilgili bilgiler alan Vali Şahin, bazı konularda öğretim elemanlarından bilgiler aldı.

23950

Son olarak Bileme atölyesi açılışı gerçekleştirildi. Farklı Ahşap ve Ahşap Esaslı Malzemelerin İşlenmesinde Uygun Makine Kesici Özellikleri ve Kesme Teorisi Kriterlerinin Belirlenmesi projesi dahilinde ağaç işleri sektörünün oldukça gelişmiş olduğu ancak işletmelerin bileme ihtiyaçlarının sadece bir bileme atölyesi tarafından karşılandığı Düzce ilinde, Düzce Üniversitesinde kurulan yeni bileme laboratuvarı aynı zamanda döner sermaye aracılığı ile Üniversiteye gelir getirmesi hedeflendi. Atölyede kullanılacak cihazlar ise, Bir Eksen Step Motor Kontrollü Elmas Daire Testere Bileme Makinesi ve Hidrolik Üniversal Tip Elmas Uç Takım Bileme Makinesi'ni inceleyen heyet daha sonra kokteyl salonuna geçti. Kokteyl'in ardından açılış programları sona erdi.

Haber; R. BAL